Bekräftat: ”Arsenal-stjärnan behöver opereras”

Den engelske anfallaren har dragits med stora skadeproblem under stora delar av sin hittills inte allt för långa proffskarriär. Nu bekräftar Arsenal att den kvicke strikern behöver opereras i knäet och därmed kan vara borta i månader.

Arsenal och skadebenägna spelare går tyvärr för engelsmännens del hand i hand, då man säsong efter säsong brukar ha flera långtidsskador på nyckelspelare. Förra säsongen var till exempel spelare som Olivier GiroudMesut ÖzilJack WilshereMathieu Debuchy och Mikel Arteta borta i flera månader. Då ska man inte tala om Abou Diaby, som nu har lämnat klubben för Marseille, som missade hela förra säsongen. En spelare som drog på sig en skada framåt slutet av den förra säsongen var förra sommarens nyförvärv Danny Welbeck, som drog på sig en elakartad knäskada och missade slutspurten av Premier League och framförallt FA-cupen som laget vann.

Opereras – blir borta i månader

Den engelske landslagsmannen har ännu inte spelat en match denna säsong, och Arsenal-fansen har hoppats på en comeback inom en snar framtid då Olivier Giroud är den enda renodlade strikern i truppen för tillfället. Theo Walcott konkurrerar med fransmannen om en plats i startelvan, men traditionellt sett är engelsmannen en högerytter.

Arsenal bektäftar att frånvaron blir längre än beräknat, då Welbeck måste opereras. Klubbens läkarteam testade att försöka fasa in honom sakta men säkert i träning, men hans knä svarade inte väl, och därmed är en operation den enda lösningen. Klubben meddelar att man räknar med att han blir borta i flera månader, men inget mer exakt än så. Om det blir vid jul eller under nästa år vet man inte ännu.

Ett tillskott för Arsenal

Welbeck var ett nyttigt tillskott till Arsenals lagbygge under föregående säsong, då han representerade laget i hela 34 matcher, det trots sin skada. Där blev det 8 mål för anfallaren, men notera att han spelade mycket som yttermittfältare. Han gjorde bland annat mål i FA-cupen mot sitt gamla lag Manchester United, då han sänkte barndomsklubben med sitt 2-1-mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365