bet365

Toivonen: ”Jag kanske blir kvar i Sunderland”

bet365

Ola Toivonen menar att han kanske blir kvar i Sunderland

Innan transferfönstret stängde gjorde sig Rennes av med Ola Toivonen, precis som man försökt gjort i ett år. Lösningen blev dock bara ett lån till Sunderland, men övergången kan faktiskt bli permanent.

Ola Toivonen satt på en av de absolut högsta lönerna i Rennes. Den franska klubben lade förra säsongen om sin strategi, från satsning på större namn till att värva unga spelare och utveckla egna talanger. På grund av sin höga lön bestämde man sig för hösten 2014 att göra sig av med högavlönade Toivonen.

Det gick inte som man tänkt sig i början då inga klubbar ville köpa Toivonen. Till slut blev lösningen ett lån till Sunderland och debuten gick helt okej för den svenske landslagsmannen. Efter fem minuter på planen noterades han för en assist, trots att det bara var en passning på ett par meter till Jermaine Lens. Toivonen har i alla fall uttalat sig om hur han trivs i England och att han vill stanna där.
– Nej (Sunderland har ingen köpoption). Jag ska tillbaka till Rennes efter lånet. Men jag kanske blir kvar i Sunderland. Det är en tanke man har i huvudet. Men det är för tidigt att prata om det. Vi har sagt ett år och sen får vi se hur det går. Jag ska försöka hjälpa oss hålla oss kvar i Premier League, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter med att svara på påståendet att Sunderland är en klubb med problem:

– Det håller jag med om. Men jag tycker att det har blivit bättre. Han (Dick Advocaat) har kommit in och fått ordning på det och sagt att man överbetalat spelare. Jag tror man värvat rätt smart nu. De spelarna vi har kommer bli bättre med tiden. Det är många som inte spelat så mycket senaste tiden, avslutar Toivonen med.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply