Barça tog enkel trepoängare

Efter 2-2 i huvudstadsderbyt mellan Atlético Madrid och Real Madrid tidigare under söndagen hade Barcelona chansen att gå upp på 63 poäng, två poäng före Atlético och en poäng efter Real, om de besegrade bottenlaget Almería hemma på Camp Nou under söndagskvällen.

Det gjorde katalanerna också utan några större bekymmer, eftersom slutresultatet stannade på 4-1. Gästerna tilläts inte låna bollen särskilt mycket (Barcelona hade förkrossande 76 procent i bollinnehav) och hemmalaget fick dessutom ett tidigt ledningsmål när Alexis Sanchez nätade redan efter åtta minuter.

När storstjärnan Lionel Messi ökade på ledningen till 2-0 efter 23 minuter hade Almeriá en väldigt brant uppförsbacke upp till poäng. Försvararen Ángel Trujillo reducerade visserligen till 2-1 kort efter Messis mål, men Barça hade kontroll på händelserna i andra halvlek.

Två sena mål av Carles Puyol och Xavi Hernandez såg till att det i slutändan blev en komfortabel hemmaseger med 4-1 inför 58 930 åskådare på Camp Nou. Ett fullt rättvist resultat, vilket inte minst visade sig i skottstatistiken: 29-6.