Aymeric Laporte allt närmare flytt till Barcelona

Barcelona nära värvning av Aymeric Laporte

Under fredagen skriver spansk media att den 21-årige försvararen kommer allt närmare en flytt till Barcelona nästa säsong, men det blir ingen billig flytt.

Vid flertalet tillfällen har Barcelona värvat in en mittback och trott att problemen ska vara lösta, men så har inte fallet varit. Ända sen Carles Puyol lämnade klubben har man haft problem med att hitta en ledare i mittförsvaret och efter misslyckades värvningar av Mathieu och Vermaelen siktar nu klubbledningen in sig på nästa mål på transfermarknaden, Aymeric Laporte. Intresset för 21-åringen har funnits under en längre tid men nu ska Barcelona ha tappat hoppet om mittförsvararna i truppen och planerar därför att kontakta Athletic Club om Laportes tjänster.

Försvararen har kontrakt med den baskiska klubben till och med 30 juni 2019 och en utköpsklausul på 50 miljoner euro. För tillfället har spelaren ingen agent och Barcelona försöker därför ta hjälp av en gammal storspelare för att locka 21-åringen till klubben, nämligen Carles Puyol. Enligt Diario AS kommer den gamle försvararen inom kort att gå in i agentvärlden och hans första klient kan komma att bli Athletic Clubs mittback.

Försvararen har aldrig nekat sitt intresse för Barcelona som tycker Laporte är en bra mittback som endast är 21 år men redan har spelat fyra år i den spanska högstaligan.

Även Manchester United har tidigare varit intresserade av spelaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply