Arsène Wenger om Laywin Kurzawa och Anthony Martials flyttar

Arsenal-managern ger sin syn på Manchester Uniteds och Paris Saint-Germains nyförvärv Anthony Martial och Laywin Kurzawa från AS Monaco.

Arsène Wenger uppges ha varit intresserad av de två franska landslagsmännen som båda spelade i AS Monaco förra säsongen, nämligen Laywin Kurzawa och Anthony Martial. Som bekant har båda flyttat till storklubbar som PSG och Manchester United, där Martial har fått en succéstart i den sistnämnda klubben. Wenger är förvånad över att spelarna flyttade, då han var helt säker på att båda skulle stanna denna säsong i Monaco.

– Martial var mer av en ytter hela sin karriär och han spelade sista delen av förra säsongen som anfallare. Men Monacos uttalande var hela tiden att de två spelarna som inte skulle säljas var Martial och Kurzawa, så jag trodde att de skulle vidhålla det. Men i slutändan flyttade båda två, ska den franske tränaren ha sagt enligt Goal.com.

”Kommer bli svårt för honom”

Arsenal-tränaren är också förvånad över Martials sensationella start på sin United-karriär.

– Det är en överraskning eftersom starten ibland är svår. Han behöver vidhålla det och det kommer bli väldigt svårt för honom. Man måste ha förståelse om han börjar göra mindre mål, för han har redan satt förväntningarna på en väldigt hög nivå, säger han.

Han medger dock att Martials talang inte undgått honom, och att det inte borde vara en så stor förvåning att han levererar.

– Men jag är inte överraskad att han levererar eftersom han är en väldigt talangfull spelare, fortsätter Wenger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply