Allsvenskan krossade Superettan i Grupp 6

Gefle låg i överläge inför den här omgången av Svenska Cupens gruppspel och ligger fortfarande etta i tabellen efter dagens enkla seger över Assyriska med 5-1 där Jakob Orlov stod för ett hat-trick med sina tre mål. Mikael Dahlberg gjorde de övriga målen för Gefle och noterbart var att alla Gefles mål föll med minut 35 och 56, men det var faktiskt Assyriska som hade ledningen i en kvart efter att Linus Malmborg gett gästerna ledningen i den 21:a minuten.

I gruppens andra match var det inga tveksamheter om att Helsingborg var rättvis segrare, Loret Sadiku inledde målskyttet på bortaplan mot Varberg. Det var 1-0 för HIF efter första halvlek och i andra kom man igång med målskyttet där Mattias Lindström gjorde 2-0, därefter gjorde Christoffer Andersson två mål. Mellan Anderssons två mål stack Alejandro Bedoya upp och satte dit ett mål för de regerande cupmästarna.

Resultaten innebär att de allsvenska lagen Helsingborg och Gefle kommer göra upp i sista omgången om gruppsegern på Olympia i Helsingborg där Gefle går vidare på seger eller oavgjort. Helsingborg måste alltså vinna för att kunna ha chansen att försvara sin titel i Svenska Cupen som man vunnit två år i rad. Assyriska och Varberg får göra upp om tredjeplatsen där Assyriska står på en poäng just nu medans Varberg står utan poäng.