Djurgården nära avancemang efter ny vinst

Djurgården vann den första matchen i Svenska Cupen mot Umeå efter tre mål av Erton Fejzullahu, och segertåget fortsatte på söndagen när Superettan-laget Jönköping Södra var på besök på Grimsta IP.

Men även om det var Jönköping Södra som bjöd på det bästa spelet och de flesta målchanserna i den första halvleken, var det ett starkare Djurgården som klev ut efter halvtidsvilan och tog ledningen tidigt. För åtta minuter in i halvleken kunde Andreas Johansson efter fint spel av Simon Tibbling, trycka in bollen vid den bortre stolpen.

Och tretton minuter senare kom matchens delikatess från Djurgården. Simon Tibbling bröt in från högerkanten och chippade bollen över försvararen till Johansson som spelade tillbaka bollen till den inlöpande Tibbling, som direkt petade fram bollen till Solignac mitt framför mål. Den helt ensamma argentinaren petade in bollen kyligt i mål till 2-0, från en position som dock mycket väl kan ha varit offside.

Jönköping Södra fick in en reducering med kvarten kvar, när ett fint inlägg från högerkanten nickades in av Jairo. Men det var DJurgården som gick segrande ur striden, när man kort därefter stängde affären med sitt tredje mål i matchen. Den här gången var det ett fint inspel från Oyal som bäddade för målkungen Erton Fejzullahu, som tog ner bollen och kyligt lyfte bollen över målvakten till slutresultatet 3-1.

Djurgården går nu upp i ensam ledning i gruppen, där Umeå tidigare under dagen besegrat Allsvenska klubben Åtvidaberg med 2-1.Lydberg öppnade målskyttet för Umeå i den 58e matchminuten och Winka drygaden ut densamma med fjorton minuter kvar av matchen. Prodell reducerade visserligen i slutskedet men norrlänningarna vann matchen och tog sista chansen.