Vilka går vidare i VM-kvalet? VM-kval fotboll odds + fakta! VM-kval 2022 Qatar

Vilka går vidare i VM-kvalet? VM-kval fotboll odds + fakta! VM-kval 2022 Qatar

Vilka går vidare i VM-kvalet till VM 2022 i Qatar? Här är lagen som går vidare från VM-kvalet!

Vilka går vidare i VM-kvalet i fotboll VM 2022 Qatar? Vilka lag går vidare från VM-kvalet? Vad säger VM:s regler om vilka som går vidare till VM-kvalets andra omgång (playoff)? Enligt VM-reglerna så går gruppvinnarna och fyra av de åtta bästa grupptvåorna vidare från VM-kvalet till slutspelet i Qatar. Se och spela på fotboll live =>

VM kval fotboll – Europa har totalt 13 platser i fotbolls-VM 2022. I korthet så innebär det att av de 54 VM-kvallagen som deltar i VM-kvalets första omgång så går 13 lag vidare, nio direkt till slutspelet i Qatar och åtta lag till omgång 2 (playoff) i VM-kvalet. De lag som går vidare till VM-kvalets andra omgång kämpar alltså om att gå vidare till VM 2022 i Qatar.

VM-kval fotboll – vilka går vidare i VM-kvalet?

VM kval 2022 hur många går vidare? Vilka går vidare VM kval? Gruppsegrarna i de nio kvalgrupperna är kvalificerade för VM-mästerskapet och får nio av de tretton europeiska VM-platserna. De återstående fyra platserna slåss de åtta bästa grupptvåorna (den sämsta faller bort) genom att de spelar play-off över två matcher. Vinnarna i playoff-mötena vinner de fyra sista europeiska VM-platserna.

Vilka går vidare i VM-kvalet? VM-kval fotboll odds + fakta! VM-kval 2022 Qatar

Vilka går vidare i VM-kvalet direkt? Gruppvinnaren i respektive VM-kvalgrupp går vidare till slutspelet i VM 2022

Vilka går vidare från VM-kvalet direkt? Spanien (1,60), Portugal (1,83), Tyskland (1,03), Serbien (3,25), Polen (2,35), Tyskland (1,06), Serbien (3,25), Polen (2,4), Belgien (1,18) och Kroatien (1,22) förväntas vinna sina VM-kvalgrupper och går vidare från VM-kvalet direkt. Utöver gruppvinnarna så har även tvåan i respektive grupp en möjlighet att gå vidare till VM 2022 genom playoff. Se och spela på fotboll live =>

Vilka går vidare i VM-kvalet indirekt? 4 av de 8 bästa 2:orna i resp. VM-kvalgrupp går vidare till slutspelet i VM genom Playoff

Vilka går vidare från VM-kvalet genom Playoff? De bästa åtta tvåorna går vidare från VM-kvalets första omgång till playoff som är den andra omgången i VM-kvalet och vägen till VM 2022 i Qatar.

Vilka tvåor går vidare i VM-kvalet? Så som det ser ut enligt oddset så är det Grekland (3,75), Schweiz (1,91), Tjeckien (17), Wales (3,3), Wales (3,3), Danmark (4), Bosnien-Hercegovina (12), Ukraina (1,36), Belgien (1,18) och Kroatien (1,91) som förväntas komma tvåa i sina respektive grupper och går därmed också vidare i VM-kvalet till playoffen. Dock är det bara de åtta bästa tvåorna som går vidare till Playoff.

Sverige förväntas vinna sin grupp eller gå vidare genom playoff

Sverige förväntas ta sig vidare till VM genom playoffen, men efter segern mot Spanien så är en gruppetta inte borträknat. Baserat på oddset så hade Sverige (11,00) ingen rimlig chans att gå vidare som gruppvinnare i Grupp B VM-kval 2022. Detta har dock förändrats efter vinsten mot Spanien. Dock så har Sverige en större chans att bli en av de bästa tvåorna och komma till playoff och gå vidare i VM den vägen. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges VM-kvalgrupp – Grupp B:

Här oddsen för Sveriges VM-kvalgrupp:

Det är endast de fyra av de åtta bästa tvåorna som går vidare och baserat på oddset så står kampen om att bli en av de fyra bästa tvåorna mellan Schweiz (1,85), Grekland (2,65), Serbien  (3,25), Italien (3,00), Danmark (3,75) och Ukraina (3,75). Med bästa tvåorna så syftar man på de åtta tvåor som samlat på sig mest poäng under gruppspelet. Därav så kan det räcka med att vinna ett par matcher för att bli bästa tvåa.

Sverige går vidare i VM-kval 2022

Sverige går vidare i VM-kval 2022

För att Sverige skall kunna säkra ett avancemang till VM i Qatar 2022 så måste de antingen vinna eller komma tvåa i sin grupp. Därav krävs att Sverige kommer minst tvåa i sin grupp. För att komma tvåa i Sveriges VM-kvalgrupp måste Sverige ge allt för att bli en av de åtta bästa tvåorna. Ifall Sverige lyckas komma komma bli en av de bästa tvåorna så måste Sverige vinna sin playoff-match.

Det lag i gruppen som bjuder på mest motstånd om andraplatsen är Grekland och Spanien. Därför är det viktigt att Sverige tar så många poäng från spanjorerna som möjligt. Den första matchen mellan Sverige och Spanien slutade med svensk seger 2-1. Förhoppningsvis så går det lika bra mot Grekerna. Det vore synd ifall Sverige inte lyckas ta med sig något poäng mot Grekland vilket skulle ge Sverige en stor fördel om första och andraplatsen i gruppen. En annan grundförutsättning är att Sverige måste vinna så många gruppspelsmatch som möjligt. Sverige har vunnit mot Spanien, Georgien och Kosovo. De får inte förlora mot Grekland som är en av de viktigaste matcherna. Se och spela på fotboll live =>

Sedan måste Sverige vinna så många returmatcher så möjligt för säkra ett avancemang. Hittills har Sverige inte spelat några returer. Vinsten mot spanjorerna var lite oväntad vilket var riktigt bra.

Om det håller i sig så har Sverige en bra chans ifall de lyckas vinna mot Grekland. Då är Sverige nästan garanterat en av de bästa tvåorna och kan ta sig vidare till VM 2022 i Qatar.

Sveriges nästa match är mot Grekland som går den 8 september 2021. Sverige måste vinna mot Grekland. Sverige Grekland oddset är till Sveriges fördel, men allt hända. Ifall du ska tippa på Sverige-Grekland så finns en drös med erbjudanden att ta del av. Här hittar även fler Odds VM-kval 2022 vinnare.

Läs mer om TV tider Sverige Grekland, Sverige Grekland TV kanal, Sverige Grekland tid, Sverige Grekland startelva, laguppställning & H2H, Sverige Grekland odds och Sverige Grekland speltips.

Här hittar du Sveriges kommande VM-kvalmatcher.

Hur går Sverige vidare i VM-kvalet 2022?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply