Officiellt: Rade Prica klar för israelisk klubb

bet365

Rade Prica lämnar Helsingborg för Israel

Helsingborgs anfallsstjärna Rade Prica lämnar klubben för israeliska Maccabi Petah Tikva. Anfallaren har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig över 4,5 månader. 

– Det är utan tvekan klubbens största värvning någonsin, säger den israeliske fotbollsjournalisten Jonathan Sibon till Helsingborgs Dagblad. 

Det har varit på tal ett tag nu. Idag blev det också helt klart att Rade Prica lämnar Helsingborg för Israel och och ligafyran Maccabi Petah Tikva. Den rutinerade anfallaren ansluter till klubben direkt och kan vara spelklar redan till lördagens viktiga toppmatch mot serieledaren Hapoel Beer Sheva.

Inga pengar till Helsingborg

Det har tidigare spekulerats i att Helsingborg skulle få två miljoner för spelaren. Men det stämmer inte alls. Rade Pricas kontrakt med Helsingborg går visserligen ut efter årets säsong, men när han skrev på i somras fanns klausuler som innebar att han är fri att lämna gratis om intresse från andra klubbar finns.

”Största värvningen någonsin”

I Israel är värvningen en stor nyhet. Det är det israeliska transferfönstrets klart största övergång hittills, och enligt den israeliske fotbollsjournalisten Jonathan Sibon är det dessutom Maccabi Petah Tikvas största värvning någonsin.

– Det är Maccabi Petah Tikvas utan tvekan största värvning någonsin. Det är också det israeliska transferfönstrets absolut mest namnkunniga spelarpresentation, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Erfarenhet av Israel

Rade Prica spelade mellan 2013 och 2015 i det israeliska topplaget Hapoel Tel Aviv. Under de två åren hann han med att skjuta både liga och cupsegern till laget. I sin sista match stod han för ett hattrick i cupfinalen mot just just Hapoel Beer Sheva – som nu väntar i ligan härnäst för Maccabi Petah Tikva.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply