Danmarks trupp Hockey VM 2018 – danska truppen till Hockey-VM 2018

Danmarks trupp Hockey VM 2018 - danska truppen till Hockey-VM 2018

Danmarks trupp till Hockey VM 2018

Danmarks trupp till Hockey Vm 2018? Danska truppen till Hockey VM 2018? Vilka spelare har Danmark i Hockey VM 2018? Danska stjärnor Hockey VM 2018? Då var det dags att syna den danska truppen till Hockey-VM 2018. Vilka stjärnor kommer att finnas på isen från dansk sida? Ja, det tillsammans med nyckelspelare och andra förutsättningar är en del av vad vi ska ta och reda ut. Se Hockey VM 2018 live här =>

Men först lite dansk hockeyhistoria. Danmark har aldrig varit en stor hockeynation. Precis som Sverige har de ett bra fotbollslandslag, även om Sverige även där skördat många framgångar. Nej, det är egentligen handbollen som är danskarnas stora sport då hockeyn hamnat i skymundan, mycket tack vare det varma klimatet. Många svenska hockeyspelare är ju från norra Sverige, bland annat Örnsköldsvik, där det under stora delar av året är mycket kallt. Pengarna tillbaka + 200 % bonus hos Unibet =>

Många matcher i C-VM för danska laget

Danmark gjorde sitt första framträdande i Hockey-VM i Sverige 1949. Där blev det dock ett enormt fiasko. På Danmarks inledande tre matcher gjorde laget fyra mål och släppte in 70. Nederlaget var så stort att de åkte hem innan turneringen ens var över, något som de straffades rejält av från det internationella hockeyförbundets sida. Det här var Danmarks sista VM i huvudturneringen på över 50 år, och sista hockey-turneringen fram till 1961, efter avstängningar för att ha lämnat walkover.

1962 spelades B-VM i USA och det var alltså Danmarks första hockeyturnering på 13 år, sedan fiaskot i Sverige. Precis som då slutade det här mästerskapet med en nolla i vinstkolumnen efter fem raka förluster och en målskillnad på 9-42. Danmark degraderades till C-VM och där skulle de komma att stanna länge. Det dröjde 15 år innan de fick spela B-VM igen, där spelade de dock bara en gång men fick åka ner till C-turneringen igen efter en vinst och sex förluster, den här gången stannade de där i sex år.

Danmark trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017

Stabilt 2000-tal för dansk hockey

Efter att ha studsat mellan A -och B-VM under hela 70, 80 och 90-talet, där de spelat matcher mot länder som Ungern, Nya Zeeland, Spanien och Mexiko, började Danmark satsa på ungdomshockeyn, det här var i slutet av 80-talet och början av 90-talet – och det gav resultat.

Från att ha varit en av världens sämsta hockeynationer blev det nu fart på den danska hockeyn. I slutet av 1990-talet vann de B-VM och fick därefter spela i den nya turneringen, VM division I. Efter bara två säsonger där lyckades de kvala in till A-VM, vilket var 2002. Sedan dess har danskarna hållit sig kvar där även om de ofta slutade bland de sämsta lagen. Men så har det också haft några skrällar då de bland annat gå till kvartsfinal tre gånger, senast i fjol då dock VM-vinnaren Kanada blev för starka.

Danmarks VM-trupp i fjol

Hur kommer då den danska VM-truppen att se ut 2018? Jo, det är något som vi inte vet för tillfället då de respektive ländernas förbundskaptener inte kommer att presentera sina trupper förrän i ungefär några veckor innan turneringen drar igång. Då VM 2018 startar i maj kommer vi med andra ord att få vänta lite till. Dock kan vi gå igenom Norges trupp från fjolårets världsmästerskap, troligtvis följer många spelare från 2016 med även i år.

Danmarks VM-trupp 2018

  • Odds att Danmark vinner VM (vinnarodds): 101,00
  • Odds att Danmark går vidare från gruppen: se odds
  • Odds att Danmark vinner gruppen: 72,00
  • Odds att Danmark kommer sist i gruppen: se odds

Danmark trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017

IIHF-ranking: 14 på IIHF-ranking

Truppen uppdateras så fort den släppts

Målvakter: Simon Nielsen, (Herning Blue Fox), Sebastian Dahm (Graz 99ers).

Backar: Mads Bødker (SønderjyskE Ishockey), Daniel Nielsen (Herning Blue Fox) Stefan Lassen (Lahti Pelicans), Markus Lauridsen (AIK), Oliver Lauridsen (Frölunda), Emil Kristensen (Oskarshamn), Jesper Jensen (Jokerit) Nicholas Jensen (Esbjerg Energy).

Forwards: Frederik Storm (Malmö Redhawks) Patrick Bjorkstrand (Medveščak Zagreb), Mads Christensen (EHC München) Morten Green (Nordsjælland Cobras) Kirill Starkov (HC Red Ice), Nicklas Jensen (Hartford Wolf Pack), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets), Morten Madsen (Hamburg Freezers), Jannik Hansen (Vancouver Canucks), Morten Poulsen (Graz 99ers), Lars Eller (Montreal Canadiens).

Danmarks trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017

Danmarks VM trupp 2018 – spelare för spelare

De är inte många, men de existerar: de danska NHL-stjärnorna. Men några har Danmark ändå skrapat fram genom tiderna, och faktum är att i fjol hade de tre NHL-stjärnor med sig, vilket var många. Nästan fler än Sverige. I år kan de även få med sig två av dessa igen då Winnipeg Jets och Colorado Avalanche kommer att missa Stanley Cup-slutspelet.

Förutom det hade bara Danmark tre spelare från den danska ligan i truppen 2016, och det lär inte bli många fler till 2018. Fyra spelare tillhör dock svenska klubbar. De största stjärnorna är Frölundas Oliver Lauridsen och Malmös Kirill Starkov, som har ryskt påbrå.

Utöver hittar vi spelare i den tyska, finska och schweiziska ligan, KHL men även – lite mer oväntat – den kroatiska ligan. Där spelar Patrick Björkstrand då han till vardags håller till i Medveščak Zagreb i Kroatiens huvudstad.

Danmarks spelprogram i Hockey VM 2018

När spelar Danmark sin första match i Hockey-VM 2018? Vilka länder möter Danmark i Hockey-VM 2018? Danmarks första match är mot Lettland, ett land som danskarna bör vinna mot om de ska ha någon som helst möjlighet att ta sig vidare ur gruppen, för oddsen är inte på Danmarks sida. Då Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA är stornationer inom hockey bör danskarna ses som rejäla underdogs i den här ligan.

Lägg där också till att Norge, som även de lyckats sticka upp med oväntade resultat ibland, finns i gruppen, vilket gör jobbet betydligt svårare för danskarna. Det finns dock en given slagpåse och det är Italien, troligtvis även Lettland. Sen kan såväl Tyskland som Slovakien ställa till bekymmer för de stora lagen, vilket tyskarna gjorde senast då de hade hemma-VM när de missade final precis efter förlust i semifinalen mot Ryssland, sen fick de se Sverige stjäla bronset i tredjeperioden i bronsmatchen. Så tyvärr för Danmark ser ett avancemang ut att vara långt borta.

Läs mer om VM-trupperna och Danmarks förutsättningar inför Hockey VM 2018 i Tyskland och Frankrike.

Se Danmarks matcher i hockey-VM direkt på TV3 och Viaplay

EXTRA STOR VM-BONUS EXTRA STOR VM-BONUS HOCKEY-VM LIVE STREAM
+ 1500 kr i bonus + 2000 kr i bonus SE LIVE STREAM
Danmarks trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017 Danmarks trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017 Danmarks trupp Hockey VM 2017 - danska truppen till Hockey-VM 2017
Hämta bonus! Hämta bonus! SE VM LIVE!

Om du är intresserad av allt om Hockey-VM 2018 så hittar mer detaljer på Hockey-VM 2018 TV-tider. Du finner även odds hockey vm 2018 samt spelschema för Sveriges matcher och resterande möten i turneringen. Här hittar du Ishockey VM 2018 live stream gratis.

Du hittar även samtliga trupper till turneringen. I Hockey VM 2018 finns det fyra favoriter och här hittar du allt från Sveriges trupp och den amerikanska truppen, samt Kanadas trupp och de som kommer representera Ryssland.

I övrigt har även följande trupper släppts: Tjeckiens trupp, Danmarks trupp samt den finska truppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply