Fyra mål av Agüero och fyra straffsparkar i toppmötet

När Tottenham besökte Etihad Stadium förra säsongen tog det 13 sekunder innan man släppte in matchens första mål. Nu tog det hela 13 minuter, det efter att Frank Lampard hittade Sergio Agüero i straffområdet. Argentinaren skruvade in ledningsmålet, men dessförinnan hade Tottenham öppnat starkt, då Ryan Mason bland annat hade haft en jättechans.

Spurs skulle fortsätta sitt fina spel, då Robert Soldado hittade en fri Christian Eriksen, som prickade in kvitteringen två minuter senare via Joe Hart.

I den 20:e minuten skulle Lampard göras ner i straffområdet, och det såg ut som att den rutinerade engelsmannen hjälpte till rejält. Straffsparken var dock ett faktum, och likaså 2-1, då Agüero skickade Hugo Lloris till fel hörn och rullade in bollen i det andra.

Endast tolv minuter senare var det dags igen. Matchens andra straffspark signerad Agüero, dock räddade Lloris denna gång, och anfallaren kunde inte pricka in returen med sitt konstsparkförsök.

I den 62:a minuten fick Tottenham en straff i deras favör. Soldado får en liten touch på axeln och slänger sig rejält, och kontakten skedde utanför straffområdet så det var tveksamt om det skulle vara en straff. Spanjoren själv steg fram för att ta den, men målsvackan spräcktes inte, utan Hart räddade den löst slagna straffen.

Några minuter senare fick City straff – igen. Agüero gjordes ner av landsmannen Frederico Fazio, som fick syna det röda kortet. Denna gång gjorde Agüero mål, och han fullbordade därmed sitt hattrick.

I den 75:e minuten kom 4-1 och matchens sista mål, och vem gjorde det om inte Agüero? Han tog emot en långboll från en snabb frispark från Fernandinho, och han prickade in bollen vid bortre stolpen, helt otagbart för Lloris.

Det målet innebär att Agüero har kommit ifatt Chelseas Diego Costa i skytteligan, då bägge har gjort nio mål.