Van Gaal: ”Messi och Ronaldo förtjänar inte Ballon d’Or”

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har prenumererat på Guldbollen sex år i rad, och många tror att det blir någon av dem som vinner igen. Men enligt Manchester Uniteds tränare Louis van Gaal förtjänar ingen av dem priset.

”Det är oftast de mest välkända spelarna som vinner, och jag tror att det blir någon av dem två som vinner. Men i mina ögon måste man vinna något och det finaste du kan vinna är VM. Nivån på matcherna i Bundesliga är dessutom väldigt hög, så jag tycker att en tysk spelare borde vinna”, säger han till MUTV.

Cristiano Ronaldo har den här säsongen lyckats göra 18 La Liga-mål för sitt Real Madrid, samtidigt som Messi lyckats assistera sina lagkamrater i Barcelona hela sju gånger.

Nästa års Ballon d’Or Fifa-gala

Ifall du vill se Ballon d’Or-galan så kan se Ballon d’Or tid och vilken kanal visar Ballon d’Or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply