Poängställning i Premier League tabell 2023/2024

Poängställning i Premier League 2024 - uppdaterad Premier League tabell 2023/24!

Poängställning i Premier League 2024 – uppdaterad Premier League tabell 2023/24!

Premier League tabell 2024? Poängställning i Premier League 2023/24? Vilka leder Premier League? Vem är det som ligger först i Premier League? Det är dags för att titta på en Premier League tabell för den här säsongen. Hur går det för just ditt lag? Eller vill du bara hålla koll på hur går det i Premier League? Ja, då kommer den här artikeln vara alldeles perfekt för er alla er.

Här kan du se aktuell poängställning i Premier League-tabellen som den ser ut för tillfället. Då Premier League-tabellen uppdateras i realtid så vi vet alltid vilket lag som ligger först i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

Vilka leder Premier League? Vem är det som ligger först i Premier League?

Vem är först i Premier League? Vilka leder Premier League-tabellen? Arsenal och Liverpool är de lag som är det som ligger först i Premier League-tabellen med 64 poäng vardera efter 28 omgångar. Manchester City ligger tvåa i Premier League-tabellen med 63 poäng. Aston Villa ligger fyra i tabellen med 56 poäng.
Vi kommer här att kunna se en Premier League tabell. Det handlar om att hålla koll på ens lag som spelar. Det finns ju många bra lag i England, inte minst Man City, det lag som vann i överlägsen stil säsongen 2022/23.

Vad det gäller svenska favoritlag så har det ju rent historiskt sett, och än idag, funnits några stycken om stuckit ut. Liverpool är kanske det främsta, inte minst tack vare Glenn Hyséns framfarter i Merseyside-klubben under framför allt slutet av 80-talet.

Premier League tabell 2018

Vilka leder Premier League? Vem är det som ligger först i Premier League?

Premier League-lagen i svenskarnas hjärtan

Som sagt: Liverpool är ett av de lagen som flest svenskar har och sympatiserat med. Sedan är även London-laget Arsenal en av de klubbar som väldigt många sympatiserar med. Det här kan ju bland annat kopplas till det att svenskar som Anders Limpar, Fredrik Ljungberg och Stefan Schwarz med flera spelar. Dessutom har ju Arsenal genom tiderna fostrat mängder av duktiga fotbollsspelare, och även visat upp en riktigt fint spel många gånger.

Annars är ju Manchester United ett lag som väckt mycket sympati. Inte minst efter deras fantastiska framgångar med Sir Alex Ferguson. Tottenham Hotspurs är ett annat lag som många svenskar följer i Premier League. Ett lag som Manchester City och Chelsea, framför allt City, har inte riktigt etablerat sig än. Men det finns fans för de PL-lagen också.

Annars finns det lite oväntade lag. Till exempel Stoke City och Wolverhampton. Lag som framför allt var bra under 70-talet, då svenskarna presenterades på allvar för den engelska fotboll i och med Tipslördag och Tipsextra.

Premier League tabell

Få alltid en uppdaterad Premier League-tabell

Här på Silly Season Sverige kommer det alltid gå att hitta en uppdaterad tabell för Premier League. På det sättet kommer ni aldrig att missa, inte en enda omgång, för vilket lag som är i ledning, och vilka lag som går bra. Många vill ju se tabellen för Premier League eftersom de vill hålla koll på sitt favoritlag. Men det finns också de som verkligen gillar engelsk fotboll och bara vill kunna följa med. Då kommer vår Premier League tabell 2023/24 förstås att finnas här för alla er.

Premier League – en fotbollsliga att älska

Att det finns många svenskar som i decennier har visat känslor för den engelska fotbollen. Det började som sagt under 70-talet när Tipsextra började visa matcher från England för den svenska TV-publiken. Många föll ju pladask för den här ligan och typen av fotboll.

Låt oss vara ärliga. Engelsk fotboll bjuder oss sällan på den där glamourösa fotbollen som många av oss kanske vill se. Men å andra sidan så bjuds vi på något som många svenska fotbollsfans verkligen älskar. Och det handlar då om de benhårda duellerna och fantastiska känslan.

I Premier League, och för engelsk fotboll i generellt, så finns det en viss typ av känsla. Skön allsång på läktarna, stenhårt spel utan filmningar. Kanske inte så mycket finlir som annars kan vara snyggt. Men fler rejäla saker. Det skjuts på riktigt, och det tackas hårt. Vi sliper se – oftast – spelare som kastar sig, sparkar under bollen och maskar. Det är ju något som många tycker är skönt.

Premier League tabell 2019

Premier League vinnare genom tiderna

Vilket lag har vunnit Premier League mest? Ja, i vår Premier League tabell, maratontabellen för den engelska högstaligan, så kan vi ju se att Manchester United leder med sina 20 ligatitlar. Det har dock inte alltid sett ut så.

För Liverpool ledde länge totalligan över ligasegrar i England. Men en viss Sir Alex Ferguson, som kom till klubben under mitten av 80-talet, hade några andra planer.

Som trea kommer Arsenal, och nu ser vi ju hur Manchester City klättrar. Kan de ta sig upp i den absoluta toppen? Ja, det är möjligt – men det lär ju samtidigt dröja ett tag.

Titlar Klubb
20 Manchester United
19 Liverpool
13 Arsenal
9 Everton
8 Manchester City
7 Aston Villa
6 Chelsea
6 Sunderland
4 Newcastle United
4 Sheffield Wednesday
3 Blackburn Rovers
3 Huddersfield Town
3 Leeds United
3 Wolverhampton Wanderers
2 Burnley
2 Derby County
2 Portsmouth
2 Preston North End
2 Tottenham Hotspur
1 Ipswich Town
1 Nottingham Forest
1 Sheffield United
1 West Bromwich Albion
1 Leicester City FC

Läs mer om Premier League på deras hemsida.

Premier League tabell

Följ Premier League med live stream

Vill du följa Premier League live? Det är något som går väldigt enkelt att göra, tack vare Viaplay. Se alla Premier League-matcher här =>

Tack vare Viasat och Viaplay så kan du följa Premier League. Det engelska ligan, som ofta räknas som den allra bästa, går därför att se. För dig som köper abonnemang hos Viasat så kan du se alla matcher i PL, vilket är något många gärna vill.

Se all toppfotboll och sport med Viaplay

Men det roliga slutar ju inte där. För med Viaplay kan du se ännu mer toppfotboll. Det handlar inte minst om några fler av de allra bästa ligorna finns att se här. Vi kan till exempel ta och nämna La Liga med bland annat Real Madrid och Barcelona, samt även Serie A. Den italienska fotbollen är ju alltid intressant.

För de som vill se annan sport så är Viaplay också ert bästa val. Här kommer det nu att gå att titta på allt från NHL till annan amerikansk sport, tennis och egentligen lite av det mesta. Så för dig som älskar sport så är Viaplay tveklöst det bästa alternativet.