Vem vinner NBA 2017? Odds vinnare NBA 2016/2017!

Vem vinner NBA Odds vinnare NBA

Vilka vinner NBA 2016/2017? Odds!

Vem vinner NBA 2016/2017? Odds vinnare NBA 2016/2017? Ska du tippa vinnaren i NBA 2016/2017? Oavsett om du ska spela på vinnare av NBA 2016/2017 eller inte så är det en intressant fråga. Nu när NBA 2016/2017 i USA ligger och väntar runt hörnet är det många som är nyfikna på “odds Gold State vinner NBA” och “slutlig vinnare NBA odds”. Titta och spela på NBA här!

Nedan ser du oddset för att de olika lagen ska vinna NBA 2016/2017, båda från den västra och östra konferensen samt det totala slutspelet. Du får även se vilka lag som brukar vara de som står högst upp på pallen efter den avslutade säsongen.

NBA-säsongen ska avgöras i USA och det är fler lag än vanligt som är med och gör upp om den berömda ringen till sin samling av titlar. Först och främst är Golden State Warriors (1,75) den stora favoriten till att vinna Championship-finalen. Det Oakland-baserade laget förlorade förvisso finalen mot Cleveland Cavaliers (4,00) – efter att ha tappat en 3-1-ledning i bäst av sju matcher – men de går som tåget och har visat hela ligan att de är ett lag att räkna med.

Därefter väntas Cleveland kunna ta hem mästerskapet. Med superstjärnan LeBron James i laget, som ses som en av de bästa spelarna inom sporten genom tiderna, och med pointguarden Kyrie Irving i laget finns det material för Ohio-laget att plocka hem titeln i år igen.

När det kommer till den östra konferensen i NBA är det även Cleveland som är storfavorit att ta förstaplatsen, men underskatta inte Toronto Raptors (9,00). Det enda NBA-laget från Kanada har med DeMar DeRozan och Kyle Lowry ett lag som skulle kunna ta sig hela vägen. Därefter kommer Boston Celtics, med svensken Jonas Jerebko. De behöver dock båda spela på topp samtidigt som de har turen på sin sida för att kunna slå storlagen som Cleveland och Golden State.

Vinnare, NBA, Östra konferensenOdds
Cleveland Cavaliers1,30
Toronto Raptors9,00
Boston Celtics13,00
Atlanta Hawks29,00

Se senaste odds hos Unibet =>

Över till västra konferens där som sagt Golden State Warriors är både favorit till att vinna hela säsongen, grundspelet samt konferensen och divisionen. Med ett stjärnspäckat lag med lirare som Stephen Curry, Clay Thompson och Kevin Durant vore det nästan konstigt om de inte är favoriter. Men vilka kan utmana då? Jo, faktum är att de enda med en rimlig chans för tillfället är San Antonio Spurs (6,00). Det är det laget som gått bäst tillsammans med Los Angeles Lakers under 2000-talet och väntas kunna ställa till det för Warriors när det börjar närma sig slutspel.

Vinnare, NBA, Västra konferensenOdds
Golden State Warriors1,35
San Antonio Spurs6,00
Huston Rockets13,00
Los Angeles Clippers13,00

Se senaste odds hos Unibet =>

De väntade vinnarna av NBA:s slutspel ser alltså ut som förra året. Golden State Warriors (1,75) med sina superstjärnor väntas plocka hem mästerskapet relativt enkelt, men fjolårsvinnarna från Cleveland (4,00) bör absolut inte räknas bort, och fyra gånger pengarna på Cleveland är rent av generösa odds, med tanke på att de bör ha motorväg genom den östra konferensen, fram till NBAs championship.

Vinnare, NBA, GrundserienOdds
Golden State Warriors1,75
Cleveland Cavaliers4,00
San Antonio Spurs10,00
Los Angeles Clippers21,00

Se senaste odds hos Unibet =>

NBA ur ett historiskt perspektiv

Basket är den kanske största sporten i USA, tillsammans med den amerikanska fotboll och ishockeyn. Basketen har dock än mer folklig andra då det inte krävs särskilt mycket för att utföra sporten. Det behövs ingen is, dyra skridskor och skydd som i hockey, utan bara en plan, en boll och några kompisar. Det är därför en sport för alla, även de fattiga, vilket har basketen sin folkliga status.Vem vinner NBA Odds vinnare NBA

Det faktum att USA är fullkomligt överlägsna inom basketen är förstås också en faktor till varför den är såpass populär i USA. När det kommer till landslagsbasketen finns det få nationer som ens i närheten kan ro sig på de förenta staterna. Sammanlagt har det spelats 19 olympiska mästerskap i basket sedan 1932. USA har vunnit 15 av dessa. Bara Sovjetunionen med sina två segrar, Jugoslavien på 70-talet samt Argentinas enorma skräll 2004 i Aten har satt stopp för amerikanska basketlandslag, annars har ingen annan klarat av det.

När det gäller den amerikanska basketligan, NBA, finns det inte heller någon som på allvar kan utmana. Japan har D-league, Australien är på uppgång, även Spanien, Frankrike och Italien har skapliga ligor – men det är praktiskt taget omöjligt att jämföra kvaliteten med NBA och världens övriga ligor. Tempot är högre, skyttarna bättre, försvararna starkare och arenorna mäktiga.

Nej, det finns inget land som ror sig på USA när det kommer till basket. För Sveriges del är vi långt efter. Vi är på uppgång, men intresset finns ändå inte bland folket då sporter som fotboll, handboll, ishockey och innebandy har en större bredd än basketen.

Boston och Los Angeles storhetstider

Tillbaka till NBA. Finalspelet, eller mästerskapet, har avgjorts i sin nuvarande form sedan 1950, innan dess har basketen spelats i olika turneringsformen i de förenta staterna sedan 30-talet. Det var dock inte förrän på 60-talet som basketen fick sitt rejäla genombrott och de nuvarande klubbarna började ta fart, bland annat från städer som Los Angeles, San Fransisco och Boston. Framför allt Boston Celtics var en dominant kraft inom den amerikanska basketen vid den här tiden, och de skulle fortsätta med sin starka förening ett bra tag framöver.

Efter att ha varit i nästan hälften av NBA Championschip-finalen mellan 1957 och 1984, varav de vann nio raka NBA-finalen mellan 1960-69, har Bolton skaffat sig ett nästan ointagbart försprång när det kommer till NBA-titlar. Det enda laget som kan utmana (och de är förvisso bara en titel efter östkustlaget) är Los Angeles Lakers, inräknat den tid då föreningen hette Minneapolis Lakers. De har 16 segrar i NBA, mot Bostons. Däremot har Lakers inte alls samma goda statistik i när det kommer till finalspelet.

För Boston har vunnit 17 titlar och vunnit 4 av sina totalt 21 finaler, medan Los Angeles/Minneapolis har spelat 31, men förlorat hela 15 av dessa. Det är dock viktigt att poängtera att Celtics hade sin storhetstid fram till mitten av 80-talet då 15 av titlarna kom mellan 1957-1986. Boston vann förvisso ringen 2008, men innan dess var den senaste titeln 1986.

Michael Jordan – 90-talets kung

De som gick starkast under 90-talet var utan tvekan Chicago Bulls, och anledningen stavas Michael Jordan. Världens bäste basketspelare genom tiderna stod för imponerande insatser när hans Chicago tog två stycken “tripple back-to-back-titlar” under 90-talet (1991,92,93 och 1996,97,98). Under 2000-talet var det istället San Antonio Spurs tur. Texas-laget har tagit hem NBA fyra gånger under 2000-talet, fem totalt, då den första kom 1999.

Nu handlar dock det mesta om Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers, två lag som inte har en särskilt stark historia. Warriors vann två titlar under tiden då deras förening tillhörde Philadelphia och San Fransisco (nu tillhör den Oakland, som är en förort till San Fransisco). Cleveland vann sin första titel under 2016, vilket gav LeBron James legendstatus i Ohio-gänget. Steph Curry i Golden State har även han en oerhört hög status i sitt lag då han legat bakom framgångarna de senaste åren.

SE OCH SPELA PÅ NBAEXTRA STOR BONUSSTOR NBA-BONUS
+ 1500 kr i bonus+ 2000 kr i bonus+ 2000 kr i bonus
1500 kr i World Cup bonus 2016 + live streaming gratis hos Unibet2000 kr i World Cup 2016 bonus hos betfairVem vinner NBA 2016/2017? Odds vinnare NBA 2016/2017!
Se och spela på NBA!Hämta bonus!Spela live!

Läs mer om basket på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply