Vem vinner NBA 2018? Odds vinnare NBA 2018/2019!

Vem vinner NBA 2018/2019? Odds!

Vem vinner NBA 2018/2019? Odds vinnare NBA 2018/2019? Ska du tippa vinnaren i NBA 2018/2019? Oavsett om du ska spela på vinnare av NBA 2018/2019 eller inte så är det en intressant fråga. Nu när NBA 2018/2019 i USA ligger och väntar runt hörnet är det många som är nyfikna på ”odds Gold State vinner NBA” och ”slutlig vinnare NBA odds”. Titta och spela på NBA här!

Vem vinner NBA 2018

Nedan ser du oddset för att de olika lagen ska vinna NBA 2018/2019, båda från den västra och östra konferensen samt det totala slutspelet. Du får även se vilka lag som brukar vara de som står högst upp på pallen efter den avslutade säsongen. Silly Season Sverige vill nu ta fram vinnarodds NBA. Det här kommer att handla om några olika saker. Bland annat vinnarodds NBA grundsäsong. Det lag som vinner hela NBA-säsongen efter 82 matcher. Även vinnarodds NBA slutspel samt vinnarodds NBA konferens är något som vi kommer att titta på. Det här tillsammans med vinnarodds NBA division.

NBA-säsongen ska avgöras i USA och det är fler lag än vanligt som är med och gör upp om den berömda ringen till sin samling av titlar. Först och främst är Golden State Warriors (1,75) den stora favoriten till att vinna Championship-finalen. Det Oakland-baserade laget förlorade förvisso finalen mot Cleveland Cavaliers (4,00) – efter att ha tappat en 3-1-ledning i bäst av sju matcher – men de går som tåget och har visat hela ligan att de är ett lag att räkna med.

Nya tider i NBA

Därefter väntas Los Angeles Lakers kunna ta hem mästerskapet. Med superstjärnan LeBron James i laget, som ses som en av de bästa spelarna inom sporten genom tiderna, och med flera nya spelare. LeBron har ju, tillsammans med mängder av storstjärnor, valt att skriva på för LA Lakers. Det här innebär ju många saker. Men inte minst att Los Angeles-laget lär bli sylvassa och lite mer än så.

När det kommer till den östra konferensen i NBA är det även Boston som är storfavorit att ta förstaplatsen, men underskatta inte Toronto Raptors (9,00). Det enda NBA-laget från Kanada har med DeMar DeRozan och Kyle Lowry ett lag som skulle kunna ta sig hela vägen. Därefter kommer Cleveland, fast utan megastjärnan LeBrons James. De behöver dock båda spela på topp samtidigt som de har turen på sin sida för att kunna slå storlagen som Cleveland och Golden State. 

Vem vinner NBA? Något som många lag behöver. Vad det gäller de flesta lagen från öst så känns det som att de inte kan stå på sig i mot lagen från väst. Det är förstås som så att Golden State får fortsätta som favorit. Men det finns en tydlig utmanare. Och det är La Lakers med alla sina nya stjärnor. Annars fortsätter ju Huston Rockets att ha goda chanser att vinna. Även Oklahoma i syd känns luriga.

Odds – vilka vinner östra konferensen i NBA?

Vinnare, NBA, Östra konferensen Odds
Cleveland Cavaliers 1,30
Toronto Raptors 9,00
Boston Celtics 13,00
Atlanta Hawks 29,00

Se senaste odds hos Unibet =>

Vem vinner NBA? Över till västra konferens där som sagt Golden State Warriors är både favorit till att vinna hela säsongen, grundspelet samt konferensen och divisionen. Med ett stjärnspäckat lag med lirare som Stephen Curry, Clay Thompson och Kevin Durant vore det nästan konstigt om de inte är favoriter. Men vilka kan utmana då? Jo, faktum är att de enda med en rimlig chans för tillfället är San Antonio Spurs (6,00). Det är det laget som gått bäst tillsammans med Los Angeles Lakers under 2000-talet och väntas kunna ställa till det för Warriors när det börjar närma sig slutspel.

Tänk på att det här är odds från ifjol. Vi uppdaterar så fort det finns nya.

Vinnare, NBA, Västra konferensen Odds
Golden State Warriors 1,35
San Antonio Spurs 6,00
Huston Rockets 13,00
Los Angeles Clippers 13,00

Se senaste odds hos Unibet =>

De väntade vinnarna av NBA:s slutspel ser alltså ut som förra året. Golden State Warriors (1,75) med sina superstjärnor väntas plocka hem mästerskapet relativt enkelt, men fjolårsvinnarna från Cleveland (4,00) bör absolut inte räknas bort, och fyra gånger pengarna på Cleveland är rent av generösa odds, med tanke på att de bör ha motorväg genom den östra konferensen, fram till NBAs championship.

Oddsen är från förra säsongen.

Vinnare, NBA, Grundserien Odds
Golden State Warriors 1,75
Cleveland Cavaliers 4,00
San Antonio Spurs 10,00
Los Angeles Clippers 21,00

Se senaste odds hos Unibet =>

NBA ur ett historiskt perspektiv – Vem vinner NBA?

Basket är den kanske största sporten i USA, tillsammans med den amerikanska fotboll och ishockeyn. Basketen har dock än mer folklig andra då det inte krävs särskilt mycket för att utföra sporten. Det behövs ingen is, dyra skridskor och skydd som i hockey, utan bara en plan, en boll och några kompisar. Det är därför en sport för alla, även de fattiga, vilket har basketen sin folkliga status.Vem vinner NBA Odds vinnare NBA

Det faktum att USA är fullkomligt överlägsna inom basketen är förstås också en faktor till varför den är såpass populär i USA. När det kommer till landslagsbasketen finns det få nationer som ens i närheten kan ro sig på de förenta staterna. Sammanlagt har det spelats 19 olympiska mästerskap i basket sedan 1932. USA har vunnit 15 av dessa. Bara Sovjetunionen med sina två segrar, Jugoslavien på 70-talet samt Argentinas enorma skräll 2004 i Aten har satt stopp för amerikanska basketlandslag, annars har ingen annan klarat av det.

Vem vinner NBA? När det gäller den amerikanska basketligan, NBA, finns det inte heller någon som på allvar kan utmana. Japan har D-league, Australien är på uppgång, även Spanien, Frankrike och Italien har skapliga ligor – men det är praktiskt taget omöjligt att jämföra kvaliteten med NBA och världens övriga ligor. Tempot är högre, skyttarna bättre, försvararna starkare och arenorna mäktiga.

Nej, det finns inget land som ror sig på USA när det kommer till basket. För Sveriges del är vi långt efter. Vi är på uppgång, men intresset finns ändå inte bland folket då sporter som fotboll, handboll, ishockey och innebandy har en större bredd än basketen.

Boston och Los Angeles storhetstider

Tillbaka till NBA. Finalspelet, eller mästerskapet, har avgjorts i sin nuvarande form sedan 1950, innan dess har basketen spelats i olika turneringsformen i de förenta staterna sedan 30-talet. Det var dock inte förrän på 60-talet som basketen fick sitt rejäla genombrott och de nuvarande klubbarna började ta fart, bland annat från städer som Los Angeles, San Fransisco och Boston. Framför allt Boston Celtics var en dominant kraft inom den amerikanska basketen vid den här tiden, och de skulle fortsätta med sin starka förening ett bra tag framöver.

Vem vinner NBA? Efter att ha varit i nästan hälften av NBA Championschip-finalen mellan 1957 och 1984, varav de vann nio raka NBA-finalen mellan 1960-69, har Bolton skaffat sig ett nästan ointagbart försprång när det kommer till NBA-titlar. Det enda laget som kan utmana (och de är förvisso bara en titel efter östkustlaget) är Los Angeles Lakers, inräknat den tid då föreningen hette Minneapolis Lakers. De har 16 segrar i NBA, mot Bostons. Däremot har Lakers inte alls samma goda statistik i när det kommer till finalspelet.

För Boston har vunnit 17 titlar och vunnit 4 av sina totalt 21 finaler, medan Los Angeles/Minneapolis har spelat 31, men förlorat hela 15 av dessa. Det är dock viktigt att poängtera att Celtics hade sin storhetstid fram till mitten av 80-talet då 15 av titlarna kom mellan 1957-1986. Boston vann förvisso ringen 2008, men innan dess var den senaste titeln 1986. Det här de här två lagen som varit bäst genom tiderna.

Vem vinner NBA Odds vinnare NBA

Michael Jordan – 90-talets kung

Vem vinner NBA? De som gick starkast under 90-talet var utan tvekan Chicago Bulls, och anledningen stavas Michael Jordan. Världens bäste basketspelare genom tiderna stod för imponerande insatser när hans Chicago tog två stycken ”tripple back-to-back-titlar” under 90-talet (1991,92,93 och 1996,97,98). Under 2000-talet var det istället San Antonio Spurs tur. Texas-laget har tagit hem NBA fyra gånger under 2000-talet, fem totalt, då den första kom 1999.

Nu handlar dock det mesta om Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers, två lag som inte har en särskilt stark historia. Warriors vann två titlar under tiden då deras förening tillhörde Philadelphia och San Fransisco (nu tillhör den Oakland, som är en förort till San Fransisco). Cleveland vann sin första titel under 2016, vilket gav LeBron James legendstatus i Ohio-gänget. Steph Curry i Golden State har även han en oerhört hög status i sitt lag då han legat bakom framgångarna de senaste åren.

SE OCH SPELA PÅ NBA LIVEODDS PÅ NBA Streama NBA LIVE
+ 1500 kr i bonus + 2000 kr i bonus 139 kr/månad
Vinnare odds NBA Vinnarodds NBA 2018 2019 Vilket lag vinner NBA
Se och spela på NBA! Hämta bonus! Se alla NBA-matcher!

Läs mer om basket på Silly Season Sverige

Vem vinner NBA? Det kommer som alltid att bli en intressant säsong. Men i år kanske mer intressant på länge. För det handlar ju om att fler lag kommer ha chansen att utmana. Det blir svårt att säga vem vinner NBA. Men vi kan ju alltid försöka gissa oss till det.

Det lär inte bli en sedvanlig batalj mellan Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers. Det även om det förstnämnda laget fortsätter starkt. För Ohio-lagets del ser det dock tuffare ut. De tappade Kyrie Ivring redan i fjol. Samtidigt som superstjärnan LeBron James nu har valt att tacka för sig.

Det här gör då att Cleveland lär få ägna sig åt att bygga om och bygga upp laget igen. Men det kommer att finnas andra lag som mycket väl kan vinna. Låt oss titta på vilka några av de här kan vara.

Väst fortsätter starkast

I NBA finns det två konferenser. Det handlar om den östa och den västra. De här två konferenserna kommer till en början att göra upp. När de bästa lagen från varje sida är klar, kan de göra upp om ”ringen”. Det vill säga att bli NBA-mästare.

Historiskt sett så har det varit ganska jämt. Och båda lagen har haft två föreningar som varit extra bra. För väst del handlar det om Los Angeles Lakers, öst del Boston Celtics. Det här är båda lag som har goda chanser att göra det bra den här säsongen.

Men om vi får gissa på oss en vinnare så blir det ändå Golden State. För Jonas Jerebko lön må vara lägre än i Utah, men svensken blir ett perfekt tillskott för klubben som redan sitter på mängder av bra spelare. Men då framför allt Steph Curry samt Kevin Durant så lär Oakland-laget stå som vinnare. Men det återstår ju att se, förstås.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply