Herrera sparkad från Mexiko – efter attack mot TV-reporter

Mexikos förbundskapten sparkad efter att ha slagit en TV-reporter

I måndags tog han sitt landslag till en guldmedalj i CONCACAF Gold Cup – Nord- och Centralamerikas samt Karibiens officiella mästerskap. Nu har Miguel Herrera fått sparken efter att ha gått till attack mot en reporter på flygplatsen i Philadelphia efter finalen. 

Mexiko vann i måndags årets upplaga av CONCACAF Gold Cup, som är Nord- och Centralamerikas samt Karibiens mästerskap. Men efter finalsegern har den stora snackisen varit vad som hände på Philadelphias flygplats efter finalsegern. Där ska Mexikos förbundskapten Miguel Herrera ha gått till attack mot en TV-reporter, vilket nu resulterat i att den 47-årige tränaren nu fått sparken.

Journalisten i fråga är den mexikanske reportern Christian Martinoli, som till AS Mexico säger att han stötte på det mexikanska landslaget efter säkerhetskontrollerna inne på flygplatsen. Väl där ska Herrera ha slagit Martinoli i nacken för att sedan utmana honom till slagsmål utanför.

Ofta kritisk till laguttagningar

 

Martinoli har ofta varit kritisk till Herreras laguttagningar, vilket enligt rykten ska vara det som fick den 47-årige tränaren att se rött. Herrera har blivit känd som en hetlevrad tränare på sidlinjen. Och nu har det mexikanska fotbollsförbundet tagit beslutet att sparka sin landslagstränare.

– Vi har tagit beslut att avskeda Miguel Herrera. Våra värderingar och principer måste upprätthållas, oavsett sportsligt resultat, säger det mexikanska fotbollförbundets ordförande Decio de Maria i ett pressmeddelande.

”Vill rikta en ursäkt mot alla”

Efter beslutet togs gick Herrera ut med ett pressmeddelande där han säger att han är mycket ångerfull för det han gjorde. Han vill rikta en ursäkt mot sina spelare, hans stab, fansen, fotbollsförbundet och media efter som han säger ”incidenten som jag hade med en kommentator”.

Mexiko har ännu inte gjort klart med någon ersättare för Herrera.

 

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply