bet365

Kondogbia: ”Därför nobbade jag Milan”

Geoffrey Kondogbia avslöjar varför han valde Inter framför lokalkonkurrenten Milan

Milan såg länge ut att ha lockat till sig den franske mittfältaren Geoffrey Kondogbia innan lokalkonkurrenten Inter kom och snodde talangen mitt framför ögonen på Rossoneri. Nu förklarar 22-åringen varför valet föll på de blåsvarta istället för de rödsvarta. 

Milan har varit en av transfersommarens stora snackisar då de med nya finansiärer i ryggen varit ute efter en rad klasspelare. EN som såg ut att vara klar för klubben var Monaco-mittfältaren Geoffrey Kondogbia, innan Milans bittra rivaler Inter kom och stal fransmannen mitt framför ögonen på Rossoneri. Nu förklarar 22-årige Kondogbia varför valet föll på Inter, i en affär värd 40 miljoner euro, framför lokalkonkurrenten.

– Ja det är sant att Milan gav mig ett erbjudande som var likvärdigt med Inters. Men sedan pratade jag med coach Mancini och han förklarade projektet, vilket övertygade mig och nu är jag här, säger 22-åringen till Tuttosport.

Pratade med landslagskollegor

Under intervjun pratade fransmannen även om den första tiden i Italien. Och allt har inte varit lätt. Kondogbia säger att träningarna är mycket längre och tuffare än tidigare i Monaco. Kondogbia avslöjar också två personer som var extra avgörande i hans val av flytt.

– Innan jag bestämde mig ville jag prata med Patrice Evra i Juventus. Givetvis ville jag inte fråga honom om hans bedömning av Inter, utan om fotbollslivet i Italien. Han förklarade att om jag gör det bra i Serie A, så är jag kapabel att lyckas vart som helst, därför att ingen annan liga förbereder dig lika bra taktiskt och fysiskt.

– Dessutom pratade jag med Pogba, vi är goda vänner. Dessutom är vi lagkamrater i landslaget, men när jag nu är i Inter, kommer vi även att vara rivaler.

”De borde vissla åt sina egna”

Inter och Milan stöter på varandra i den tredje omgången av Serie A och Kondogbia ser fram emot mötet, även om han tror att han kan få en del visslingar från Milan-supportrarna.

– Dom kan vissla åt mig om dom vill. Men egentligen borde de vissla åt de hos Milan som sa att jag skulle komma. Det var inte sant. Jag skrev aldrig på, jag gav dem aldrig mitt ord, avslutar Kondogbia.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply