Uppgifter: Marcus Berg nära Serie A-nykomling

Frosinone uppges vara överens med Panathinakikos

Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg kan vara på väg till Italien. Uppgifter från italiensk media säger nämligen att nykomlingen Frosinone ska vara överens med Panathinaikos gällande anfallaren.

Serie A har visserligen tappat den svenske landslagsstjärnan Albin Ekdal denna sommaren. Visserligen stod det klart redan i slutet av förra säsongen att mittfältarens dåvarande klubb Cagliari inte skulle få spela vidare i högsta divisionen, med tanke på deras misslyckande gällande att undvika nedflyttning under våren. Men inte heller en annan klubb blev det i Italien för honom, som istället valde att signera ett avtal med Hamburg.

Däremot har Serie A inför den kommande säsongen fått nya svenska namn till när säsongen drar igång i höst. Dels blev den svenske landslagsbacken Filip Helander klar för den italienska klubben Hellas Verona under förra veckan, men även U21-hjälten Oscar Hiljemark skrev denna sommaren på för spel i Italien för Palermo. Nu kan ytterligare en svensk vara på väg in till ligan.

Klubbarna överens om Marcus Berg

Det ska handla om den landslagsrutinerade anfallaren Marcus Berg som nu länkas till en av ligans nykomlingar, och det rejält. Frosinones nuvarande tränare Roberto Stellone ska nämligen vara ute efter att förstärka sin nuvarande trupp med en rutinerad anfallare och där ska svensken vara på radarn. Uppgifterna kommer från Il Messaggero, som Solocalcio tagit del av, och säger att det redan ska finnas en överenskommelse med Panathinaikos gällande en övergång för svensken.

Vidare rapportering säger att affären kan komma att kosta den italienska klubben tre miljoner euro samt att parterna ska vara nära en affär. Övergången från den grekiska storklubben kan dessutom bli klar redan den här veckan.

Spelat klubbfotboll i Tyskland och Nederländerna

Marcus Berg som hunnit fylla 28 redan, står i dagsläget under kontrakt med den grekiska klubben till sommaren 2018. Stjärnan som fick sitt stora genombrott i samband med U21-EM på hemmaplan, där Sverige då tog sig till semifinal samt Berg själv vann skytteligan, har tidigare spelat för såväl svenska IFK Göteborg som utländska klubbar som FC Groningen, Hamburg och PSV Eindhoven. Förra säsongen blev det 22 mål på 33 spelade matcher för den grekiska klubben. Marcus Berg har även 30 A-landskamper, med åtta gjorda landslagsmål, på sin meritlista.

Målskytt iChampions League-kvalet

Svensken har även redan påbörjat sin säsong med den grekiska storklubben som under gårdagen spelade sin första tävlingsmatch säsongen 2015/2016. Laget besegrade då nämligen belgiska klubben Club Brügge med 2-1, efter bland annat ett nickmål samt en straffmiss av just Marcus Berg.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply