Topp 10 spelade klubbar 2018

Topp 10 spelade klubbar 2018

I slutet av det förra året presenterade Betsson fakta kring vilka fotbollslag som det svenska folket har bettat mest på under 2018, något som ofta går hand i hand med hur stora supporterskaror klubbarna har. Listan över betting på fotboll i Sverige innehåller inte landslagen, eftersom det spelades ett fotbolls-VM under året. Spel på odds i fotboll har blivit mycket mer sofistikerat och utvecklat än vad det från början var. Det handlar inte längre bara om att förutspå resultatet i matcherna, utan även om omedelbara liveresultat och händelser mitt i matcherna. Man behöver inte längre lämna in sitt tips senast två dagar innan den första matchen spelas, och inte heller behöver man ta riskmoment som väder i beaktande. Så här ser listan över de tio mest spelade lagen ut:

  1. Juventus
  2. Manchester United
  3. Liverpool
  4. Real Madrid
  5. FC Barcelona
  6. Tottenham Hotspur
  7. Chelsea
  8. Arsenal
  9. Manchester City
  10. AIK

AIK var det enda svenska laget i topp 10, men efter ett stabilt år och som allsvenska segrare är det naturligt att många spelar på laget. Klubben har starka traditioner och är populär långt utanför Solna. Samma sak gäller Arsenal. De har alltid varit en av de allra mest populära klubbarna hos svenskar, även om laget inte alltid har varit så framgångsrikt. Chelsea har av många uppfattats som stökig men charmig, utan någon egentlig ordning. Det har dock ändrats på senare år. Pengar är inte längre en bristvara, och klubben har fått en stor våg av yngre fans. Barcelona har alltid varit en populär storklubb med många svenska fans, så även Real Madrid och Juventus. Ju större framgång ett lag har i ligan där de spelar, desto mer säkert känns det för de som tippar att spela på laget.

Det som sticker ut är att Manchester United hamnar så högt upp som på andra plats, trots att de har haft sin sämsta period på nästan 30 år. Redan efter 17 matcher hade de släppt in fler mål än vad de gjorde under hela förra säsongen. Det, i kombination med en konflikt med klubbledningen, har lett till att huvudtränaren José Mourinho har fått sparken. Det var den 18 december som Manchester United bekräftade att Mourinho fått sparken, något som kostar laget mer än 200 miljoner kronor. Hans avgångsvederlag är inte det enda som har blivit dyrt. Under sin vistelse i Manchester bodde han hela tiden på hotell, och notan för 895 dagar hamnade på strax över 6 miljoner kronor.

Det är sedan dess bekräftat att norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tar över som tillfällig tränare i Manchester United under resten av säsongen. Solskjær gjorde 126 mål i 366 matcher när han spelade för United mellan 1996 och 2007, och nu senast har han tränat FC Molde i Norge. Solskjær börjar med omedelbar verkan och kommer att förbli på plats medan klubben utför en grundlig rekryteringsprocess för en ny huvudtränare. Han kommer att assisteras av tränarna Mike Phelan, Michael Carrick och Kieran McKenna.

Nu spekuleras det i vad José Mourinho kommer att åta sig för jobb härnäst, eftersom han är fri att förhandla med andra klubbar. Det är många som tror att han kommer att träna Portugals landslag, men även Juventus och Real Madrid står på listan över potentiella lag han kan komma att träna. Med ett sådant avgångsvederlag har han i alla fall inte bråttom vidare, och kan välja och vraka mellan eventuella arbetsgivare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply