LISTA: Bästa VM matcher genom tiderna

Bästa VM matchen geno tiderna

Argentina – England, 1986

Bästa matcherna VM

1986 blev Diego Maradona och hans Argentina världsmästare i fotboll. Det efter en kvartsfinal som få skulle komma att glömma. Det var direkt efter halvtid som Diego Maradona stod för ett mål signerat ”Guds hand”. Och bara några minuter senare gjorde han århundradets kanske snyggaste mål, när han drog upp hela det engelska försvaret på läktaren. Då spelade det ingen större roll att Gary Lineker gjorde 1-2 med knappa tio minuter kvar.

Uruguay – Ghana, 2010

Det här är en av de klart mest underhållande matcherna som någonsin spelats i VM-sammanhang. Ghana tog ledning, men VM 2010 års skyttekung – Diego Forlan – kvitterade på frispark. Matchen gick till förläning och Ghana fick straff, efter att Luis Suarez – nu i FC Barcelona – slagit undan bollen med handen. Men Asamoah Gyan sköt i ribban, och Uruguay vann efter straffar, efter att Abreu lobbade in den sista straffen.

Nederländerna – Spanien, 2014

Bästa VM matchen som har spelats

Spanien kom förstås in som stora favoriter i den här matchen. Det som regerande världsmästare från 2010. Men laget de mötte i VM-finalen, Nederländerna, hade andra planer. Trots att Spanien tog ledningen med 1-0 så blev det en holländsk kross. Det då bland annat Robin van Persie och Arjen Robben haft stor show i landets 5-1-seger. Något som gjorde att Spanien åkte ut ut gruppspelet, medan Holland gick hela vägen till en bronspeng i mästerskapet.

Sidor: 1 2 3 4