Topp 10: Bäst betalda spelarna i Ligue 1

Bekräftar: Zlatan gjorde allt för att inte gå till PSG

Spelarna som tjänar mest i Ligue 1

Bäst betalda spelarna i Ligue 1 – vem är bäst betald i franska ligan? Vilka spelare tjänar bäst i Ligue 1? Vilka fotbollsspelare har högst lön i Frankrike? Det är frågor man ofta ställer sig när man talar om de sjuka löner som finns i Frankrike med lag som PSG och AS Monaco som har råd att betala vilka löner som helst, medan Lyon har några spelare med riktigt hög lön.

Även Lille och till och med Lens ryktas vilja haka på trenden att betala höga summor i lön till sina nyckelspelare och nyförvärv för att slå sig in i toppen, men de är inte ens i närheten av denna listas dominant Paris Saint-Germain. I denna lista går vi genom de 10 högsta lönerna i Ligue 1 med vilka spelare som tjänar bästI spanska storklubbar tjänar fotbollsspelare enormt mycket pengar, och sett till resten av världen är stjärnorna i Ligue 1 bland dem som tjänar mest i världen. Se och spela på Ligue 1 här =>

Bäst betalda spelare i Ligue 1

Bäst betalda spelare i Ligue 1

I denna lista tittar vi på vilka som tjänar bäst i den franska högstaligan, men om du vill kan du även kika in andra intressanta listor som Allsvenskans bäst betalda spelare, bäst betalda fotbollsspelarna 2015 och de bäst betalda damfotbollsspelarna.

Du kan spetsa din allmänbildning med dessa listor, men om ingen av dessa intresserar dig kan du hitta massvis av listor här.

Spelarna med högst löner i Frankrike – vilka tjänar bäst i Ligue 1?

Vår lista med spelare som tjänar mest i Ligue 1 utgår ifrån fotbollsspelarnas årslöner som anges i euro för säsongen.

10. Alexandre Lacazette (Lyon) – 4 miljoner euro
9. Maxwell (PSG) – 5.5 miljoner euro
8. Ezequiel Lavezzi (PSG) – 6.6 miljoner euro
7. Yohann Gourcuff (Lyon) – 7.6 miljoner euro
6. Edinson Cavani (PSG) – 10 miljoner euro

5. Blaise Matuidi lön i PSG – 12 miljoner euro i årslön

Blaise Matuidi nobbade flera storklubbar som bland annat Arsenal och Chelsea när han skrev på ett nytt kontrakt med PSG. Det var dock inget dåligt kontrakt han fick som belöning, då Matuidi tjänar hela 12 miljoner euro om året i lön.

4. Angel Di Maria lön i PSG – 14 miljoner euro i årslön

Angel Di Maria hade ingen lyckad sejour i Manchester United efter sin flytt från Real Madrid, men trots det fick han behålla en fin lön i PSG. Argentinaren tjänar 14 miljoner euro om året.

3. Thiago Silva lön i PSG – 15 miljoner euro i årslön

Mittbacksgeneralen Thiago Silva anses vara en av de bästa i världen på sin position. Föga förvånande är han också en av de backar som tjänar bäst i hela världen. Thiago Silva har en lön på 15 miljoner euro om året.

2. David Luiz lön i PSG – 16 miljoner euro i årslön

En lagkamrat och landsman som dock tjänar ännu mer än Thiago Silva är mittbackskollegan David Luiz. Den förre Chelsea-spelaren kom från en stenrik klubb till en annan, och i och med det skrapade han ihop en fin lön. David Luiz lön ligger på 16 miljoner euro om året.

1. Zlatan Ibrahimovic lön i PSG – 18 miljoner euro i årslön

Föga förvånande är det Zlatan Ibrahimovic som toppar lönelistan i Ligue 1. Den svenske landslagskaptenen är spelaren som tjänar mest i Ligue 1, då Zlatan Ibrahimovic har en lön på 18 miljoner euro om åretPSG. Zlatan har fått en höjning om 3 miljoner från säsongen 2014/2015 då han ”endast” hade 15 miljoner euro i årslön. Läs mer om Zlatans lön och inkomster från reklam m.m. Se och spela på Ligue 1 här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply