Låt dig inspireras: Tio roliga helgaktiviteter

Äntligen helg! Efter en lång arbetsvecka är det få saker som slår känslan att komma hem på fredagseftermiddagen med hela helgen framför sig. Två lediga dagar fyllda med möjligheter till aktivitet och avslappning.    

Helgen är onekligen otroligt härlig. Arbetsveckans stress och bekymmer är som bortblåsta och äntligen kan man spendera tiden med att göra exakt vad man själv behagar. Här nedanför har vi listat 10 roliga aktiviteter som man kan ta sig för under veckoslutet.  

1.  Ge dig ut i naturen

Vi Svenskar har ynnesten att bo i ett otroligt vackert land. Oavsett var du bor är storslagna naturupplevelser sällan långt bort. Snöra på dig ett par bekväma skor, ta med dig en termos och matsäck och ge dig ut och upptäck! En perfekt aktivitet som kan sträcka sig alltifrån någon timme till hela helgen om man tar med sig ett tält.

Forskning har visat på att vistelse i naturen är bra för både kropp och själ och är ett effektivt sätt att minska stress. För den som är intresserad av lite längre vandringsturer finns det en hjälpsam lista över Sveriges 10 bästa vandringsleder här.

2. Besök ditt lokala museum

Runtom i landet finns det en lång rad intressanta museum att besöka. Alla statligt ägda museum är gratis att besöka för allmänheten. Om du är intresserad av något annat museum brukar kostnaderna i allmänhet vara väldigt låga. Helt enkelt ett billigt och intressant sätt att spendera en eftermiddag och kanske kommer du tillochmed lära dig någonting nytt. 

3. Spela spel på din telefon eller surfplatta

Ibland vill man bara koppla av i soffan under helgen, vilket är helt förståeligt. Efter en lång arbetsvecka kan det vara skönt att fokusera på någonting avslappnade och roligt, såsom mobilspel. Det finns en lång rad olika spel att välja mellan men pusselspel bland de allra vanligaste.

För den som vill addera lite spänning i sitt mobilspelande kan man välja att spela på ett bet casino. Detta har på senare år blivit väldigt populärt bland svenskar som ett underhållande sätt att koppla av med hjälp av sin telefon eller surfplatta.

4. Turista i din egen stad

Detta är en trend som har blivit mer och mer populärt i Coronatider. Det går ut på att man tar en heldag och gör saker som turister brukar ha för sig. Gå ner på stan och besök landmärken och restauranger och försök leva dig in i din turistroll till fullo. Detta är ett roligt sätt att se sin stad med helt nya ögon.

Om du vill ta ditt låtsas-turistande till nästa nivå kan det vara roligt att checka in på ett av de finare hotellen i stan. Efter en hotellfrukost är turistkänslan otroligt påtaglig!

5. Ha ett seriemaraton

Det är inte ofta som vi har tid att sträcktitta på våra favoritserier under vardagarna. Livspusslet lämnar sällan utrymme för att bänka sig framför Tv:n timme efter timme. Om vädret är mulet och tråkigt är det fantastiskt att klä på sig sina bekvämaste kläder för att sen vira in sig i en filt framför sin favoritserie. Poppa lite popcorn och tänd några ljus så blir stämningen otroligt mysig. 

6. Laga matlådor till resten av veckan

Men helgen är inte bara nyttig för utflykter och avkopplande stunder i soffan. Du kan även använda tiden för att minska stressen som ofta kommer med att ordna matlådor under veckan. Genom att göra storkok såsom grytor och liknande kan du sedan packa ner dessa i matlådor och förvara i kylen. Du slipper då springa ut på lunchen för att köpa lunch, samtidigt som du sparar pengar. En klassisk win-win helt enkelt.

7. Besöka en loppmarknad

Loppmarknader är ett viktigt inslag i svensk kultur. Det går ofta att hitta var din nästa lokala loppis kommer att äga rum genom att läsa i tidningen eller på Facebook. 

Dessa är fantastiska att besöka av ett flertal anledningar. Du kan exempelvis hitta nya saker till ditt hem till ett billigt pris, samtidigt som du kan handla nya saker utan att lägga påfrestningar på miljön. Bättre för planeten och för din plånbok.

Loppisar är också ofta sociala evenemang där det säljs fika och folk i alla åldrar samtalar och umgås tillsammans. Om du har saker hemma som du vill bli av med kan du skriva till arrangörerna för loppmarknaden och få ditt eget bord att sälja vid. 

8. Samla vännerna för en rolig kväll på stan

Ring runt till dina vänner och dra ihop ett gäng för en rolig utekväll. Efter en arbetsvecka kan det vara skönt att varva ner med människor som man håller av.

Om en vanlig krogrunda känns tråkigt och gjort kan det vara roligt att hitta en aktivitet ni kan göra tillsammans. Genom att gå och bowla kan ni umgås och skratta samtidigt som lite vänskaplig tävling skänker lite extra krydda till kvällen.  För kompisgruppen som är lagd mer åt det musikaliska hållet kan det vara roligt att gå på en karaokebar. Detta är garanterat att leda till skratt i stora mängder.

9 Gör nya spellistor med din favoritmusik

Är du också en av alla oss som bara har en stor spellista med sin favoritmusik? En rolig aktivitet är att organisera om sina spellistor. Du kan då både fylla på med ny musik du har hittat samt göra spellistor som är anpassade efter specifika aktiviteter. Du kan göra spellistor som passar till årstiden eller en lista som är perfekt för nästa träningspass.

10.  Gå på konsert eller teater 

En populär bland svenskar är att bege sig ut för att ta del av kulturen som erbjuds i närområdet. Sök dig fram på internet och se om det är något band som ska uppträda i närtid. Även om du inte har hört några av deras låtar förut är det en rolig aktivitet och ett fantastiskt sätt att hitta ny musik.  

För den som vill ta del av en berättelse kan det vara roligt att gå på teater. Detta är inte så snobbigt och ansträngt som många insatta ibland kan tro utan är en häftig upplevelse, oavsett vilken pjäs man går och ser.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply