KRÖNIKA: Kevin De Bruyne är höstens man

KRÖNIKA: Kevin De Bruyne höstens man

Manchester City stormar fram i Premier League och har redan skapat ett glapp till de övriga lagen. Trots flera jättevärvningar inför säsongen är det Kevin De Bruyne som varit den stora skillnaden för de ljusblåa Manchester-laget i höst.

Manchester City har på de 13 inledande matcherna vunnit 12 och kryssat en. Ett sanslöst facit som, trots några väldigt sena avgörande mål, har varit fullt rimligt utefter hur deras spel sett ut. Jag måste säga innan att jag är stark motståndare till svenska folket Premier League-konsumtion, och tycker att ca 96% av spelarna i ligan är ganska överskattade. Men en spelares framfart i höst har jag inte kunnat blunda för.

KRÖNIKA- Kevin De Bruyne höstens man

Jag skulle säga att Kevin De Bruyne har varit världens bästa spelare från augusti och fram tills nu. Messi och Neymar skulle kanske säga emot, men De Bruynes inverkan på Citys framgångshöst har varit enastående. Vi vet allt och ingenting om vad som rör sig i Pep Guardiolas tränarhuvud. Vi känner alla till hans passningstrianglar och skyhöga bollinnehav. Men sättet han lyckas utveckla och maximera sina spelare är lika imponerande som det är mystiskt. De Bruyne berättar själv om sin tränare:

– Han älskar “kvadraten”. Han är helt besatt av det! Att träna på att ta sig ur tighta och trånga situationer. Vi kör det väldigt ofta.

Han har fått Leroy Sane och Raheem Sterling att fullständigt pulvrisera sina kanter. Fernandinho har växt ut till den balansspelaren han länge haft potential att bli.

KRÖNIKA- Kevin De Bruyne höstens man

Det är dock framförallt Kevin De Bruyne han givit de största och elegantaste vingarna. Det har stundtals under säsongen sett löjligt enkelt ut för den rödlätte belgaren när han mejslat sig igenom betongförsvaren som Premier League-lagen byggt upp. Hans djupledsbollar har verkligen gått på millimeterprecision i rätt bollbana. Hans högerdoja nästintill spränger nätmaskorna, och täcker motståndarna av hans högerfot. Ja, då tar han väl vänstern då och skjuter minst lika hårt! (Kolla målet mot Leicester förra veckan).

– Han kan göra allt med bollen. Att få ut så pass mycket utav sin talang och samtidigt vara villig att lägga ner det hårda jobbet utan boll är helt fantastiskt, säger Pep Guardiola om sin mittfältsstjärna

KRÖNIKA- Kevin De Bruyne höstens man

Ratad av Mourinho

Den 10 december vankas Manchester-derby och för De Bruyne blir det extra speciellt då Uniteds tränare, José Mourinho, valde att göra sig av med De Bruyne när de båda befann sig i Chelsea. Sen dess har han, i Wolfsburg och City, bevisat gång på gång att det var ett gigantiskt misstag av portugisen och jag tror Mourinho själv känner det.

Manchester City har verkligen skapat sig ett guldläge och De Bruyne uttalar sig själv om laget:

– Sen jag kom till klubben har vi bara vunnit en ligacuptitel. Det var ett ganska ålderstiget lag, som nu har föryngrats med stora talanger med hög potential. Jag tror att vi i år kan vinna minst en stor titel.

Det tror jag också de kan. Jag tror även att De Bruyne har en stor chans på en ännu större titel, framåt sommaren.

SE ÄVEN: Vem vinner Premier League? Manchester City? Odds!

 

KRÖNIKA- Kevin De Bruyne höstens man

Farliga i VM

Belgien har länge haft något stort på gång, det har vi vetat nu i några år. Men jag tror aldrig de varit så upphaussade som de är inför nästa sommars VM. Många har börjat pricka in formen, och kan de lyckas bibehålla det anser jag att det inte finns någon gräns hur långt det kan bära. Courtois, Kompany, Nainggolan, Hazard, Lukaku och, inte minst, Kevin De Bruyne är bara några av alla belgare som har inlett ruskigt starkt på säsongen. Kan de visa de kvaliteterna i juni lär det bli en rolig sommar för det belgiska folket.

Skillnaden dock på ett uttåg i en åttondelsfinal och en finalplats stavas: Kevin De Bruyne.

SE ÄVEN: Belgien vinner VM 2018? Odds!

SE ÄVEN: Kevin De Bryne gör flest mål i VM 2018? Odds

KRÖNIKA- Kevin De Bruyne höstens man

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365