Hur många lag går vidare i EM från gruppen i fotbolls EM 2024?

Hur många lag går vidare i EM från gruppen i fotbolls EM 2024?

Hur många lag går vidare från gruppspelet i EM? Så många lag går vidare i EM från gruppspelet!

Hur många lag går vidare i EM? Hur många går vidare från gruppen i EM? Hur många lag går vidare från gruppspelet i EM i fotboll 2024? Det är något som många frågar sig. Då det är utökat från 16 till 24 har en del ändrats i turneringen och i denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om hur många lag går vidare i EM. Det är grupp A till F som gäller under detta mästerskap.

Att ta sig vidare från ett gruppspel i ett mästerskap är något alla lag vill och i EM 2024 är det inget undantag. Nedan kommer vi gå igenom exakt hur många lag det är som tar sig vidare i turneringen och får spela i åttondelsfinal. Se och spela på fotboll live =>

Hur många lag går vidare från gruppspelet i EM? Så många lag går vidare i EM från gruppspelet!

Hur många lag går vidare från gruppspelet i EM 2024?

Det är ganska lätt att räkna ut hur många lag som går vidare från gruppspelet, i alla fall om man har koll på reglerna. EM fungerar som många andra turneringar där gruppspelet avgörs på tre omgångar och därefter går de bästa lagen vidare. När det kommer till frågan om hur många lag går vidare i EM från gruppen är det något som väcker stort intresse hos fotbollsfans världen över. Det här är något som garanterat kan väcka ett stort intresse, inte minst för svenskarnas del.

Det kanske bästa att börja med är ju att titta på hur lagen går vidare i EM från gruppspelet. För ibland blir det jämnt, så jämnt att två eller tre lag slutar på samma poäng. Då ställer ju vi och nu oss förstås frågan om hur lag går vidare i EM med samma poäng. Se och spela på fotboll live =>

Hur många lag går vidare i EM från gruppen i fotbolls EM

Antal lag som går vidare i EM från gruppen 2024

Då det är väldigt viktigt hur många lag och vilka lag som går vidare kommer vi nedan att gå igenom hur många lag som går vidare från gruppspelet och hur allting fungerar. För vad det gäller EM så går två eller tre lag vidare från varje grupp. Det här innebär att ettan och tvåan i varje EM-grupp kommer att ta sig vidare. Även de fyra bästa treorna kvalificerar sig till åttondelsfinal. Då det är sex grupper i turneringen tar sig sex gruppvinnare sig vidare, sex tvåor samt fyra treor, totalt 16 lag som gör upp om de åtta platserna som finns i kvartsfinalerna.

Så för de två lagen så väntar sedan en EM åttondelsfinal 2024, dit alltså 16 lag kvalificerar sig. Sedan följs det här upp med kvartsfinaler i EM 2024, och även semifinaler EM 2024. Logiskt nog så blir det sedan en final, där de två bästa lagen görs upp.

Alla lag har samma möjligheter att ta sig vidare. Det är dock vissa lag som sticker ut då de är större favoriter än sina motståndare. Frankrike, Tyskland och Belgien är endast några av dem.

Antal lag som kan gå vidare i andra mästerskap och turneringar

Som tidigare nämnt avgörs många av de största turneringen på samma sätt, dock långt ifrån alla. Turneringar som Champions League och Europa League har av förklarliga själv ett annat upplägg jämfört med EM eller VM. I EM går de sex gruppvinnarna, de sex tvåorna samt de fyra bästa treorna vidare till utslagsfasen av turneringen.

I Copa America, där de bästa sydamerikanska lagen gör upp (samt två inbjudna nationer) så finns det inte tillräckligt många inbjudna lag. Sammanlagt spelas det med tre grupper, där fyra lag spelar i varje. Här kommer ettan, tvåan samt de två bästa treorna att gå vidare till kvartsfinal.

I Fifas VM så går dock två lag vidare i varje grupp. Se och spela på fotboll live =>

Antal lag som går vidare i EM från gruppen 2024

Så kan Sverige gå vidare i EM från gruppen i fotbolls EM 2024?

När spelar Sverige nästa match i EM 2024? Sverige ska ju bland annat spela sin sista match mot Polen i gruppspelet. Blågults match går på onsdag – info om speltips, TV kanal, stream och TV tider. Efter denna match spelar man åttondelsfinal och det återstår att se vilket land det blir som man ställs mot. Oavsett vilket lag det blir kommer det bli en svår uppgift då det inte finns några dåliga lag i EM, och ännu mindre i en åttondelsfinal.

Sverige är redan vidare från gruppspelet. Man har dock en match kvar att spela och det återstår att se vilken placering man tar. Man kan som sämst sluta som en av de bästa treorna men det är bättre att vinna mot Polen för att få en ”lättare” motståndare i åttondelsfinalen.

Hur många lag går vidare i EM från gruppen i fotbolls EM 2024?

Sammanfattning: Hur många lag går vidare i EM i sommar?

Vi hittas att du nu fått svar på frågan om hur många lag går vidare i EM i sommar? Som vi tidigare nämnt är det de sex gruppvinnarna, de sex grupptvåorna samt de fyra bästa tredjeplatserna som tar sig vidare till åttondelsfinal i turneringen. Därefter blir 16 lag endast åtta, åtta blir fyra, fyra blir två och därefter gör de lagen upp i finalen av turneringen.

Det fungerar mer eller mindre på samma sätt i alla turneringen. Dock kan antalet deltagare variera, men upplägget med gruppspel, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final brukar vara det mest vanliga sättet att genomföra en turnering på.

När det kommer till Sveriges spelschema i EM kan du se alla matcher på Silly Season Sverige. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply