Fotbollsåret 2024 på TV – datum, TV-tider, TV-sändning & tablå!

Fotbollsåret på TV - datum, TV-tider, TV-sändning & tablå!

Fotbollsåret 2024 på tv? Fotbollsåret på TV

Fotbollsåret 2024 datum? Fotbollsåret 2024 på TV? Fotbollsåret 2024 på TV? Under runt 30 år har det hållts galor för att prisa de båda svenska spelarna både i inhemska ligan och på den internationella scenen. För ett par år sedan byttes namnet på tillställningen och nu är det alltså fotbollsåret 2024 på tv som vi ser fram emot när säcken ska knytas för fotbollssäsongen 2023. Under kvällen den torsdag 4 januari kommer priser att delas ut till Sveriges bästa fotbollsspelare på olika positioner och det blir en tillställning med pompa och ståt när de bästa svenska fotbollsspelarna ska utses.

Galan hålls i Stockholm den 4 januari men det är långt ifrån alla som kan vara på plats. Därför är det många som är planerar att se Fotbollsåret 2024 på TV och njuta av tillställningen från tv-soffan när vinnare ska hyllas. Förutom att det ska delas ut priser ska det även hyllas en hel del. Både damlandslaget efter ett fint VM och de svenska mästarna Malmö FF på herrsidan och Hammarby damsidan.

Det kommer bli mycket underhållning och i denna artikel hittar vi exakt hur du kan se den på tv. Galan är dock till för att dela ut priser. På den 26:e Fotbollsåret genom tiderna kommer vi få se flera priser delas ut. Priser såsom Årets anfallare, Årets nykomling och framförallt Guldbollen och Diamantbollen delats ut till årets bästa manliga respektive kvinnliga svenska fotbollsspelare.

Fotbollsåret 2024 datum? Galan ägde rum den 4 januari 2024 där priser delades ut för prestationer 2023.

Fotbollsåret 2023 på TV

Fotbollsåret 2024 datum – 4 januari 2024

Fotbollsåret 2024 på TV? Fotbollsåret 2024 datum? Fotbollsåret 2024 arrangerades i Hovet måndag den 4 januari med direktsändning i TV3 från klockan 20.00 till 22.00. SvFF och TV3 samarbetar i år med produktionsbolaget Brand New Content. Det går även att streama Fotbollsåret på Viaplay om du inte har tillgång till TV3. Streama Fotbollsåret live =>!

Fotbollsåret har blivit Fotbollsåret, och sändess i år via Viaplay den 4 januari klockan 20.00. I programmet, som leds av Aftonbladets Linn Nordström, delas bland annat prestigepriserna Guldbollen och Diamantbollen ut, till årets bästa spelare på herr- respektive damsidan.

2023 har varit ett bra fotbollsår för svensk fotboll och det finns flera anledningar till att följa Fotbollsåret. Det är Pär Lernström som kommer att hålla i galan där det kommer delas ut flera olika priser.

Förutom att man kommer prisa Sveriges bästa fotbollsspelare kommer även det svenska landslaget hyllas efter att ha gjort ett fint VM. Även de svenska mästarna Malmö FF kommer att hyllas efter deras bedrift.

Mer info om detta och om Fotbollsåret såsom datum för biljettsläpp kan du hitta hos svenskfotboll.se och på AXS.com.

Fotbollsåret 2023 på TV

Artister på Fotbollsåret 2024

Artister Fotbollsåret 2024? Vilka artister får vi se på Fotbollsåret 2024? Det är ännu inte klart när det handlar om artister på Fotbollsåret 2024 då man inte brukar avslöja det i förväg.

Idoler på Fotbollsåret 2024

Den 4 januari var det många kändisar och idoler på Fotbollsåret 2024. Många av både Allsvenskans och Sveriges bästa fotbollsspelare kommer vara på plats för att stänga fotbollsåret 2024. Det återstår att se om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna Zlatan Ibrahimovic kommer vara på plats efter att ha fått en ny roll i AC Milan.

Fotbollsåret 2024 hedersgäster

Årets hedersgäst på Fotbollsåret är ännu inte avslöjad. Vi kan dock förvänta oss att en kändis är inbjuden till galan. Tidigare har vi fått se profiler som Roy HodgsonLuis FigoGeorge Best och Pelé vara på plats när de bästa fotbollsspelarna i Sverige ska utses.

Fotbollsåret priser 2024

Så vilka priser kommer att delas ut på galan? Det kommer bland annat att delas ut priser för de bästa spelarna på varje position när det kommer till Allsvenskan och damallsvenskan. Galan är dock även till för att dela ut priset till Sveriges bästa fotbollsspelare både på herrsidan och på damsidan.

Priserna delas ut av Aftonbladet och Svenska Fotbollförbundet och de kommer dela ut ut Guldbollen till årets herrspelare och Sydsvenska Dagbladet kommer att dela ut Diamantbollen till årets damspelare.

När det kommer till nominerade Fotbollsåret 2024 är det många intressanta namn.

Guldbollen 2023

Guldbollen är det pris som går till årets bäste svenske fotbollsspelare när det kommer till herrsidan. Priset delas ut av Aftonbladet och Svenska Fotbollsförbundet, något som gjorts sedan 1946. Pristagaren utses av en jury och priset delas ut vid Fotbollsåret. Åren 1946-1965 delades Guldbollen ut i samarbete med Stockholms-Tidningen.

Har du inte tillgång till TV3? Se Fotbollsåret på Viaplay =>

Zlatan har vunnit Guldbollen flest gånger

När det kommer till vilken spelare som vunnit priset flest gånger är det Zlatan Ibrahimovic som tagit emot det vid flest tillfällen. Totalt har det blivit elva guldbollar för United-anfallaren då han vunnit åren 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016. Ibrahimović är dessutom den ende spelaren som vunnit Guldbollen fler än två gånger, och minst två gånger i rad.

Andra spelare som har vunnit Guldbollen två gånger är Bo Larsson, Ralf Edström, Ronnie Hellström, Patrik Andersson, Glenn Hysén, Tomas Brolin, Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg. Läs mer på Guldbollen vinnare genom tiderna.

Diamantbollen 2023

Diamantbollen går till årets främsta fotbollsspelare när det kommer till damfotbollen i Sverige. Detta pris delas ut av Sydsvenskan tillsammans med SvFF. Man instiftade priset 1990 och det har delats ut på Fotbollsåret sedan 1995. Mellan åren 1980 och 1989 hette priset årets tjej.

Fotbollsåret 2023 på TV

Andra priser under Fotbollsåret 2024

Här är de några av de andra priser som vanligtvis delas ut under galan:

  • årets genombrott – tilldelas en spelare som under året fått sitt genombrott i Damallsvenskan eller svenska damlandslaget
  • årets nykomling – utses bland de spelare som har debuterat i Allsvenskan under säsongen
  • årets målvakt damer
  • årets målvakt herrar
  • årets back damer
  • årets back herrar
  • årets mittfältare damer
  • årets mittfältare herrar
  • årets anfallare damer
  • årets anfallare herrar
  • årets tränare damer
  • årets tränare herrar
  • årets personlighet
  • årets mål – kandidaterna utses av TV 4 och röstas fram av TV 4:s tittare
  • årets domare
  • årets skyttekung
  • årets skyttedrottning
  • Fair Play Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan
  • Fotbollskanalens hederspris

Här hittar ni även samtliga vinnare och pristagare på Fotbollsåret efter att galan avslutats.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply