Zlatan revanscherade sig när PSG vann

På förhand var det många som var tvetydliga till hur kvällens match mellan den smått ohotade ligaettan PSG och årets sensationslag Nice skulle sluta. Med tanke på höstens möte, som Nice förvånadsvärt nog vann med 2-1 i en minst sagt händelserik batalj, där svenske Ibrahimovic visades ut efter en smärre karatespark på motståndarmålvakten, hade många höga förväntningar på aftonens bortalag. Men dessa förväntningar skulle mer eller mindre rivas itu, liksom laget själv.

PSG öppnade drömartat, och visade från matchminut ett att de var ett lag att räkna med denna kväll. Fem minuter in hade Zlatan prickat stolpen. Ytterligare fem minuter efter den händelsen bjöds hemmalaget på ännu en möjlighet, som denna gång förvaltades på bästa sätt. Det efter att ett fint samspel mellan Ibrahimovic och Pastore mynnade ut i att bollen hamnade hos en fristående Jeremy Menez. Fransmannen kunde enkelt placera in bollen bakom en överlistad Ospina i bortamålet, vilket tillskrev PSG ledningen till 1-0.

Även om Nice skulle hämta upp sig lite under den resterande tiden av halvleken, som inte bjöd på något mer mål, skulle Paris SG döda matchen omgående i den andra. Om inte rent resultatsmässigt till en början, i alla fall spelmässigt. De blåklädda tog över spelet alltmer ju längre tiden gick, med det dominanta passningsövertaget som fansen har gått och blivit bortskämda med, vilket sedermera gav resultat.

När klockan hade tickat upp mot 65 minuter tilldömdes PSG straffspark, till följd av förseelsen som gav målvakten David Ospina det röda kortet. Från elva meter klev då Ligue 1:s målkung, Ibrahimovic, fram och, till skillnad från veckans cupmöte, satte den i nät. Målet betydde 2-0, men det var inte slut där. Laget fortsatte rada upp målchanser och det var stundtals spel mot ett mål.

Det skulle dock dröja ända till den 88:e minuten innan spiken i kistan sattes. Matchens sista mål kom till efter att spelglade Zlatan väggspelade sig fram i straffområdet för att därefter frispela sin lagkamrat i form av Clement Chantome. Mittfältarens 3-0-mål betydde hans första på säsongen, men det betydde framförallt pricken över i:t i denna ensidesaffär som således slutade i tre ohotade poäng för Paris Saint-Germain.