Zlatan hyllas i Paris: ”Är klubbens själ”

Ibrahimovic har inte börjat denna säsongen med samma målform som han hade förra året. Mycket av detta beror såklart på svenskens anfallskamrat, Edison Cavani, som leder den interna skytteligan. Med uruguayanen vid sin sida har ”Ibra” fått kliva ned en bit i planen och det har resulterat i att han bara gjort ett mål i Ligue 1 på fem matcher. 

Trots detta vill inte Parisklubben släppa sin gigant. Som vi tidigare rapporterat uppges både PSG och Ibrahimovic vara överens om ett nytt superkontrakt som sträcker sig till 2016. Förutom en förlägning så ska det även innehålla en löneökning – svensken kommer tjäna runt 142 miljoner per säsong. 

– ”Ibra” är klubbens själ, på samma sätt som Thiago Silva och Edinson Cavani. Han är en ovärderlig del av PSG. Det är jätteviktigt att vi behåller honom så länge som möjligt, säger presidenten Nasser al-Khelafi enligt Eurosport. 

PSG-bossen svarade också på kritiken från deras före detta tränare Carlo Ancelotti. Italienaren tyckte att klubbens ledning bara tänker på kortsiktiga mål och ansåg att det inte kan gynna laget i lägnden. 

– Carlo tillhör det förflutna. Vi har en ny tränare, Laurent Blanc, som jag är väldigt nöjd med än så länge. Jag tittar aldrig bakåt i tiden. Men jag önskar Carlo lycka till. Han kan fortfarande ringa eller sms:a mig. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply