Xavi räddade Barcelona från fiasko

Inför matchen hade Barcelona full pott i ligan och ingenting talade för att Granada skulle skrälla på Camp Nou. Men allting gick inte som det skulle i denna match. I den första halvleken var det inget riktigt tryck mot Granada-målet utan det uppstod ett par chanser då och då. I slutet av den första hamnade Leo Messi och David Villa i en het diskussion där argentinaren ville ha en passning i straffområdet. Leo Messi blev rasande och började gestikulera hejvilt mot spanjoren.

Men i den andra halvleken verkade det som att spelarna hade lugnat ner sig. Men det var nu helvetet startade på riktigt för bägge lagen. Granada fick stå emot ett ofantligt tryck från Barcelona. Även Barcelona hade det jobbigt när man missade gång på gång. Toño storspelade i målet och höll nollan intakt. Leo Messi hade flera skottchanser men samtliga blockerades av Granada-försvaret och även Fábregas hade ett bra skottläge men den tog Toño.

I den 85:e matchminuten blev det knäpptyst inne på Camp Nou när Granada fick ett gratisläge från Barcelona att göra 1-0. Trots att anfallaren var helt fri mot Victor Valdes sköt han rakt på målvakten och Barcelona kunde rulla boll igen efter det. Den missen ledde till något helt annat.

Toño hade räddat skott från Alexis, Messi, Fabregas och David Villa och allting lutade åt ett oavgjort resultat. Men Xavi fick det sista ordet. Ett skott utanför straffområdet som gick ribba in i den 87:e matchminuten satte Camp Nou i extas. En minut senare sköt Leo Messi in 2-0 via en Granada-försvarare och fastställde slutresultatet till 2-0.