Xavi i form när Barca vann

Med en omgång kvar före jul så står Barcelona som en stensäker ligaledare. Det har spelats 18 omgångar men Barcelona har trots det – som sämst – ett försprång på nio poäng till nästa lag i tabellen.

Kvällens möte mot Real Valladolid handlade bara om att göra sitt jobb, och det gjorde man. Men det tog tid för Barcelonas första mål. Alla väntade sig ett när Barcelona fick en straff med tio minuter kvar av den första halvleken. Men då sköt Messi i stolpen.

1-0 kom dock innan halvtid efter att Xavi Hernanadez hittat nätet.

Andra halvlek rivstartades av FC Barcelona som direkt efter halvtidsvilan nickade i stolpen med Pedros skalle.

Barcelona-pressen fortsatte och i den 59:e minuten fick Lionel Messi gör sitt 91:a mål år 2012. Assisten stod Xavi för, som hade en mycket lyckad kväll.

Javi Gurrera trodde sig gjöra det jobbigt för Barcelona med sin reducering i den sista ordinarie matchminuten. Men direkt efter reduceringen gjorde Tello, som nyligen förlängt sitt kontrakt med den katalanska storklubben, 3-1, vilket också blev slutresultatet.