Wolfsburgs Bas Dost tystade Stuttgart

Stuttgart tog emot Wolfsburg i premiären ochd det skulle visa sig bli en tuff kamp mellan lagen. Stuttgart var det bättre laget i matchen, men samtidigt var inte gästande Wolfsburg speciellt ofarliga heller. Men den första halvleken slutade mållös och inledningen av den andra halvleken bjöd inte heller på några mål.

Stuttgart tog över allt mer av spelet och med 20 minuter kvar hade bland annat Cacau ett bra avslut från distans, som tvingade Wolfsburgsmålvakten Diego Benaglio till en fin räddning. Och med tre minuter kvar av matchen fixade hemmalaget ett ypperligt läge för att ta hem tre poäng från matchen, när Vedad Ibisevic fälldes när han jagade sin egna retur.

Han bestämde sig för att ta straffen själv, men i efterhand ångrar han nog sig djupt. För straffen, som han sköt till vänster om målvakten, räddades av Benaglio. Men returen flög rakt ut till Ibisevic som fick en gyllene chans att revanschera sig direkt, med ett öppet mål från endast två till tre meter, där det bara var att lägga in bollen. Men anfallaren klantade till det och lyckades missa målet helt.

Och inte nog med det, för minuten efter kontrade Wolfsburg snabbt och ett inlägg från högerkanten nickades in enkelt av Bas Dost vid den bortre stolpen. Gästande Wolfsburg vann matchen med 0-1 och anfallaren Vedad Ibisevic grämer sig nog fortfarande över den där blundern.