Wolfsburg förnedrat på hemmaplan

VfL Wolfsburg åkte på storstryk när Hannover 96 kom på besök på Volkswagen Arena. De rödklädda gästerna körde ifrån direkt och vann till slut med sifforrna 0-4.

Gästerna öppnade starkt direkt. Firma Schlaundraff-Sobiech var ett ständigt orosmoment i Wolfsburgs försvar och i den elfte matchminuten skulle man också få utdelning. Szabolcs Husztis hörna nådde Karim Haggui som skarvade in 1-0 med en nick.

Hemmalaget ryckte upp sig och jagade en kvittering. Den forne Bayern München-anfallaren Ivica Olic, var närmast, när han jobbade sig fri men sköt högt över Zielers ribba.

De rödklädda gästerna skulle också öka på sin ledning. Efter Wolfsburg-slarv vid mittlinjen, kunde Schlaundraff, Huszti och Sobiech kontra in 0-2-målet. Huszti hittade fram till Arthur Sobiech som snyggt placerade in bollen vid Bengalios vänstra stolpe.

Wolfsburg hade stora problem med att komma ur egen planhalva. Hannover satte en hög press och hade en briljant passningsspel som gjorde det svårt för de grönklädda. Wolfsburg började, framåt slutet av den första halvleken, inta jakten på en kvittering. Men utan att lyckas. Efter 45 spelade minuter var Hannover 96 i ledningen med 0-2.

Tio minuter in i den andra halvleken, skulle gästerna öka på sin målskörd. Wolfsburg försök till en reducering blev misslyckad och Leon Andreasen kunde göra istället göra 0-3 när han nickande in en frispark.

Några minuter därpå, skulle Arthur Sobiech göra sitt andra mål för dagen. Szabolcs Huszti, som passade fram till varenda mål i dagens möte, hittade Sobiech med ett inlägg som han enkelt nickade in bakom Bengalio i Wolfsburg-målet.

Hannover tog tre tunga poäng, när man på söndagseftermiddagen hade lekstuga med hemmalaget. Man agerade iskall och man visade upp ett vackert passningsspel, medan Wolfsburg hade det förbaskat svårt med att skapa avslut och överlista Hannover-försvaret.