Wigan tog stabil seger hemma mot West Ham

Matchen på DW Stadium inleddes snabbt och hårt med mål utav Ivan Ramis efter bara 8 minuters spel. Men ett mål räckte inte för hemmalaget och Wigan ville ha mer. Deras press fortsatte nu och denna gång hårdare än tidigare. Man öste på framåt och lät inte Jaaskelainen och hans försvar vila en sekund, men något mål blev det dock inte för dem.
Vad gällde West Ham så skapades inte mycket på den offensiva fronten, och trots att Carroll, Nolan, Benayoun och resten av Hammers offensiv försökte pressa på, så var Wigans försvar alldeles för tätt.

Efter flertal utskällningar av Big Sam i halvtid så vaknade Hammars till och satte nu press på Wigan på helt nya plan, i 2 minuter. Efter det var det Wigan som fick tillbaka matchen och 2:an kom som sagt i den 47:e minuten, utav James McArthur. Under resten av matchen var det Wigan som höll i taktpinnen och styrde och ställde så som de själva behagade. Men matchen är inte slut för än domaren blåser och det visade James Tomkins i den 92:a minuten, när han satte 2-1 för West Ham och putsade på slutresultatet på DW Stadium.