Stoke och Sunderland kryssade

Sebastian Larssons Sunderland hade rest till mitten av landet för att möta Stoke City. Inför matchen låg båda lagen på 8 poäng vardera.

I början av första halvlek var det Sunderland som var det kontrollerande laget och verkade vilja mest. Men Stoke var stabila baktill. Annars var första halvlek förhållandevis ”tråkig” där mycket av spelet fördes på mittplan och de riktiga avsluten tycktes inte sig existera och första halvlek slutade 0-0.

Fem minuter in i andra halvlek tvingades Stoke göra sitt första byte då Marc Wilson hade riktigt ont efter en närkamp med Steven Fletcher. Det blev ett avbrott på nästan fem minuter då man först trodde att det kunde vara kramp, men tillslut fick Wilkinson ersätta.

Inte kort därefter var det Sunderlands tur att få genomföra ett byte. Sebastian Larsson blev nedriven av Dean Whitehead och låg kvar i gräset, vilket orsakade ytterligare spelavbrott. Larsson fick kliva av planen för att ”känna efter” och se fall han kunde fortsätta medans Whitehead fick syna det gula kortet. Kort därefter beslutade tränare Martin O’Neill att plocka av Larsson som ersattes av Sessegnon.

Andra halvlek såg också ut som den första, chansfattigt, dock ett lite mer aggressivt Stoke som istället fick föra spelet och fick till en del chanser. Dock saknades precisionen i avsluten och Sunderland målvakten Begovic kunde ganska behagligt rädda de fem skott som riktades mot honom.

I den 85:e matchminuten såg det ut som om Stoke skulle få ytterligare en skada då Gardner låg ner i gräset. Detta var dock bara kramp och efter ett kortare uppehåll kunde matchen återupptas.

På grund av de många spelavbrotten fick matchen hela åtta minuters tillägg och publiken på Britannia Stadium hoppades nog på ett avgörande under den ovanligt långa tilläggstiden men målet uteblev och matchen slutade 0-0.

I och med detta tar Stoke ett kliv upp i tabellen till 12:e platsen och går tillfälligt förbi Liverpool som spelar i morgon i derbyt mot Everton. Sunderland ligger kvar på en 14:e plats.