Wigan åkte på en tung hemmaförlust

bet365

Wigan behövde en seger idag hemma mot omotiverade Swansea som redan har klarat ett nytt kontrakt och har kvalificerat sig för Europaspel. Lag som Newcastle, Sunderland och Norwich höll verkligen sina tummar för Swansea då en Wiganförlust innebär att klubben med största sannolikhet åker ur Premier League. En förlust blev även fallet då Swansea var lite för starka.

Första halvlek var ovanligt händelselös på DW Stadium. Det var inte förens på stopptid som nollan sprack för hemmalaget. Espinoza stod för en fin volley i det nedre hörnet efter en lång tids spel runt Swanseas straffområde. Men än hade matchen inte hettat till ordentligt.

Sex minuter in i den andra halvleken lyfte Routledge känsligt bollen fram till Rangel som kallt sköt in kvitteringen, via stolpen genom en volley. Bara några minuter senare var hemmalaget i förarsätet igen då McCarthy avslutade snyggt bakom Vorm.

Men målen fortsatte att hagla in. Itay Shechter skulle göra sitt första mål för klubben när han, via en Wigankropp, letade sig in i krysset bakom Joel i målet.  Och en kvart senare skulle Swansea vara i ledningen för första gången i matchen. Wigan slarvade och fick inte iväg bollen ur straffområdet. Bollen hittade till Tiendalli som tog emot bollen och avslutade sedan i mål.

Vi fick inte se något mer mål och en neflyttning blir allt troligare då Wigan möter Arsenal i London nästa onsdag och poäng i den matchen är ett måste samtidigt som man vinner sin sista match.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply