Viola segrade efter målfest

Italienska Fiorentina hade inför kvällens match mot Hellas Verona chans att ta igen på lagen i toppen av tabellen. Det gjorde Florens-laget, då de segrade med 4-3 i toppmötet mot nykomlingen Hellas Verona.

Viola började matchen bäst genom att pricka in matchens första mål så tidigt som i den femte minuten. Det var den portugisiska mittfältaren Borja Valero som satte dit bollen efter en fin soloraid. Hemmalaget fick dock inte fira länge, då de minuten efter fick se bortalagets Romulo peta in 1-1 från nära håll. Fiorentina försökte på nytt framåt, och öppnade således även upp bakåt. Det ledde till ytterligare ett mål från Verona genom yttern Juan Manuel Iturbe.

Viola gav sig dock inte, utan hann innan den första halvlekens slut peta in två mål till. Mittfältarna Borja Valero och Juan Manuel Vargas stod för målen. Det resulterade i att den första halvleken slutade 3-2.

Verona inledde även den andra halvleken bra. Det fick dock ett tragiskt slut, när Bosko Jankovic visades ut i minut 53 och Fiorentina tilldömdes en straff. Skyttekungen Giuseppe Rossi gjorde inga misstag från elvameterspunkten och placerade in 4-2.

Verona kom inte närmare än Jorginhos reducering i den 72:e minuten. Fiorentina höll undan och vann matchen.

Matchen slutade 4-3.