”Vinnare trots Fellaini’s flytt”

Evertons tränare Roberto Martinez ser sitt Everton som vinnare under transferfönstret. Han menar på att de fick behålla Leighton Baines, som United var väldigt intresserade av, var väldigt viktigt. 

En hektisk sista transferdag var tillslut till ända. Det blev klart att Marouane Fellaini flyttade till Manchester för att spela under Moyes ännu en gång. Det har varit tydligt att sen dess att Moyes tog över Manchester United så har han velat locka över Evertons två stora stjärnor Marouane Fellaini och Leighton Baines. Den förstnämnde flyttade alltså tillslut, och det med ett högt pris. United sägs ha betalat ca 4 miljoner Euro över hans utköpsklasul som gick ut i juli.

Martinez har redan tagit fram sin ersättare i form av James McCarthy. Sedan har han fått igenom två viktiga låneavtal av Romelu Lukaku och Gareth Barry som ansluter till Everton. Det var troligen de två övergångarna som drev igenom att Fellaini tillslut kunde flytta.

Och för att lägga till känslan av tillfredställelse på Goodison Park, så fanns det inga sista desperata bud på Baines. Hans lojalitet mot klubben kommer troligtvis belönas med ett ännu bättre kontrakt.

”Leighton är en oerhört viktig spelare för oss och för framtiden i klubben. Vi vill göra allt vi kan för att belöna hans lojalitet mot klubben och han förtjänar uppskattning.

”Det är bara positivt. Han har varit en enastående spelare för Everton, och nu är han verkligen på toppen av hans karriär. Vi kommer se till att han att han anser att värmen från fotbollsklubben och en avtalsenlig synvinkel är exakt samma.”

Om Fellaini sa han:
” Allt skedde på våra villkor, och det är det som är viktigt.”

”Vi önskar honom lycka till, men jag känner att när du har förlorat en spelare som måste det sluta med en trupp i bättre form. Det är exakt vad vi har uppnått!” 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply