Villarreal slog Sociedad och knep 6:e-platsen

Real Sociedad låg inför den tidiga söndagsmatchen på en sjätte plats i tabellen och Villarreal precis bakom på 7:e-platsen.

Vid Villarreal-seger tog sig bortalaget förbi på målskillnad men vid hemmaseger eller oavgjort skulle tabellen förbli som den var, även om Sociedad haft chansen att gå förbi Sevilla på den 5:e platsen.

När matchen väl var igång tog Villarreal ledningen efter en vacker soloprestation av Giovani dos Santos. Efter ett inkast av Mario Gaspar långt ner på Villarreals högerkant, tog Ikechukwu Uche emot och klackade bollen till dos Santos som från halva plan var en mot en med en hemmaförvarare.

Vid straffområdet vände mexikanen inåt och borrade in 0-1 i den bortre stolpen, mycket vackert. Villarreal skulle också uttöka sin ledning när det istället blev ombytta roller i protokollet.

Giovani dos Santos spelade bollen till Uche som från högerposition i straffområdet kunde sätta 0-2 med 20 minuter kvar av den viktiga matchen.

Under nästan hela andra halvleken tryckte Sociedad på för ett mål men trots oändligt antal frisparkar lyckades man inte komma närmare än Carlos Velas reducering två minuter in på stopptiden när han fick bollen nedbröstad och drog till med vänstern.

Även om man fortfarande är klara för Europa-spel kan nog Sociedad känna att det hade varit viktigt inför nästkommande säsong att hålla undan för Villarreal som nu gick om laget på målskillnad.