Villarreal – Castilla 2-1: Cavenaghi stor matchhjälte

Villarreal, som flyttades ner från La Liga föregående säsong, ställdes ikväll mot en nykomling, Real Madrid Castilla. Villarreal har tappat ett flertal spelare, men laget är ändå favoriter till att vinna Segundan. I kvällens match var man rätt så stora favoriter, och man lyckades till slut att ta alla tre poäng från en tuff match mot Real Madrids B-lag. Cavenaghi, som köptes in denna sommaren, gjorde båda målen för Villarreal och blev därmed stor matchhjälte.

Castilla började, överraskande nog, klart bäst. Man skapade några halvchanser innan man tilldömdes en solklar straff efter Mellberg tagit bollen med handen i straffomdrådet. Supertalangen Jesé, som imponerade stort i EM U-19, var säkerheten själv från elva meter och gav Castilla ledningen efter 18 spelade minuter.

Villarreal kom efter målet in i matchen och började skapa flera farliga anfall. Det var nära en kvittering några gånger, men bollen ville inte in på ett bra tag. Men, på tilläggstid i första halvlek small det till. Efter en fint slagen hörna, kom bollen till slut till ”måltjuven” Cavenaghi som tryckte in bollen i mål. 1-1, ett helt rättvist resultat i halvtid sett till matchbilden.

Villarreal fortsatte på samma inslagna väg med att spela en fin fotboll, medan Castilla-spelarna hade det otroligt svårt med att få tag i bollen. Sista tredjedelen var under all kritik i Castilla, men backlinjen och mittfältet fungerade rätt så bra, vilket gjorde det inte så himla enkelt för Villarreal. Dock var Villarreal bra på att hålla i bollen och lyckades komma förbi backlinjen ett flertal gånger. I mitten av andra halvlek borde hemmalaget fått en straff, men domaren valde att fria, helt oförståeligt då straffen var solklar. Klumpigt agerande utav vänsterbacken i Castilla, Casado.

Men 2-1 skulle komma – med endast tio minuter kvar av matchen. Återigen var det Cavenaghi som höll sig framme och gjorde mål. Dock ska han tacka yttermittfältaren Denís från Castilla som assisterade honom på ett genialt sätt. Ett stort misstag av Denís.

Real Madrid Castilla var aldrig nära en kvittering och Villarreal tog tre viktiga poäng i premiären.

Nykomlingen stod upp väldigt bra, fastän man förlorade, rättvist mot storfavoriten Villarreal. Man ska ha i åtanke att Castilla är en nykomling i Segundan och att man blivit av med flera nyckelspelare inför säsongen. Man har alltså ett svagare lag nu, än vad man hade i division tre.

Villarreal känns inte helt överlägsna i ligan och måste ha en frisk Cavenaghi under en hel säsong om man ska knipa förstaplatsen.