Villa vann med tennissiffror

Det som på förhand såg ut att bli en jämn bottenmatch på Villa Park slutade som något helt annat, när Lambert, Benteke, Agbonlahor och övriga rödblå spelare visade upp sitt allra bredaste register.

Tillställningen var dock inte så pass offensiv som man kan tro redan från start, då båda lagen öppnade en aning blygsamt. Det var dock Villa som skulle sätta sin prägel på matchen först, när säsongsförvärvet Ron Vlaar dunkade in 1-0 utanför straffområdet. Villa-spelarna hann dock inte fira ledningsmålet allt för länge innan Spurs-lånet Danny Rose kvitterat för Sunderlands favör. Den första halvleken slutade 2-1 efter ett nytt ledningsmål signerat Andreas Andreas Weimann.

Sunderland gjorde sitt yppersta för att på nytt kvittera, men lyckades inte den här gången med samma bedrift som i den första halvleken. Benteke stod för tre mål och Agbonlahor ett, vilket tillslut satte spiken i kistan för Aston Villas urladdning på Villa Park. Sessegnons kontroversiella utvisning var också en liten del i det hela, men spelade trots det inte en allt för stor roll då Villa vid utvisningstillfället var i ledning med 4-1.

Matchen slutade 6-1.