Viktig seger för Milan mot Sampdoria

Trots att Milan, under den första halvleken, var det mer spelförande laget lyckades man vid ytterst få tillfällen skapa några riktigt farliga målchanser. Istället rullade bollen mest inom det egna laget utan att lyckas ta sig in i gästernas straffområde. För Sampdorias del såg det heller inte särskilt underhållande ut och bortsett från att man sällan fick vidröra bollen så sköt man dessutom upp den så fort man fick tag på den. Den andra halvleken kunde alltså bara bli bättre, för de båda lagen.

Tidigt in i den andra halvleken skedde dock något av en vändning för hemmalaget. Robinho lyckades, strax utanför Sampdorias straffområde, nå fram med en passning till Valter Birsa, som sköt in 1-0 för Rossoneri. Detta mål blev i slutändan matchens enda och gav på så vis Milan tre oerhört viktiga poäng, medan Sampdoria får fortsätta jaga efter sin första seger.