Vidal sköt Juventus mot ligatiteln

Derbymatcher brukar innehålla en hårdare karaktär än vanligt. Det var just derbykaraktären vi fick idag. Båda lagen smällde på lite extra än vanligt, vilket resulterade i många frisparkar och dueller.

Juventus försökte spela lite mer boll än Torino, men de fick inte direkt ut det hela så som de ville. Hemmalaget ville verkligen visa att detta var en match de långt ifrån ville förlora. Det skakade Juve lite i första halvleken. Skärpan var inte där och de första 45 minuterna förblev mållösa.

Juventus försökte sedan gå ut och visa vilka som bestämmer i andra. Laget stormade på med mycket folk och satte mycket tryck runt sista tredjedelen. Trots detta så försvarade sig Torino utmärkt och släppte inte alls några solklara målchanser.

Efter mycket om och men, så kom det förlösande målet. Vidal stänkte dit ett skott från 25 meter och Juve-fansen exploderade. Målet betydde tre nya poäng och att man endast är en poäng från att bli ligamästare. Juventus ville dock inte sluta producera på slutet, där även Marchisio skrev in sitt namn i målprotokollet. Matchen slutade 0-2 och nu kan man säkra titeln nästa helg.