Vela tvåmålsskytt mot Lyon

Real Sociedad sammandrabbning med Lyon såg på förhand ut att vara en mycket spännande drabbning, men dubbelmötets första match slutade i en enkel 2-0-vinst i spanjorernas favör. Fransmännen hoppades på att man kunde vända underläget till vinst på bortaplan.

Efter en mycket jämn första halvlek kunde mexikanen Carlos Vela göra 1-0 för Sociedad efter Antoine Griezmanns hörna. Den förre Arsenal-anfallaren var helt omarkerad och kunde enkelt nicka in bollen i mål i den 67:e minuten.

Uppförsbacken kunde inte vara brantare för Lyon, och Real Sociedads plats i Champions League-gruppspelen såg för tillfället väldigt säker ut.

Målskytten Vela skulle fördubbla sin skörd efter en riktig soloprestation. Han fick bollen på egen plan halva, sedan dribblade han av tre försvarare, innan han rundade den sista backen och avslutade konstnummret med ett kyligt avslut som seglade över målvakten.

Sociedad går alltså till Champions League efter en riktigt stabil insats sett över två möten, där man alltså efter kvällens match samlat ihop till en total vinst med hela 4-0.