Upplagt för gruppfinal i Grupp 5

Redan igår spelades första matchen i den andra gruppspelsomgången mellan Mjällby och Landskrona, samtliga lag hade med sig oavgjorda resultat från första omgången i grupp 5 och allt var upplagt för dramatik hittills. Det var spännande i en timme ungefär på Asarums Idrottsplats innan Mjällby lyckades sätta dit ledningsmålet genom Marcus Pode. 2-0 kom bara sex minuter senare och gjordes av rutinerade Marcus Ekenberg som dessutom satte 3-0 i slutskedet av matchen.

Matchen mellan Ängelholm och Norrköping spelades på Hedens Idrottsplats i Helsingborg och man kunde ana en seger för Peking tidigt när Martin Smedberg-Dalence gav bortalaget ledningen efter bara två minuters spel. I den första halvleken flöt det mesta på för Norrköping och innan det var paus hade man gjort 2-0 genom Christoffer Nyman och 3-0 genom Daniel Boo Wiklander. I den andra halvleken lyckades Ängelholm bättre med att hålla tätt, dock släppte man in det fjärde bakeslängesmålet efter 80 minuter när unge Christoffer Nyman satte sitt andra mål för dagen.

Detta innebär att det är upplagt för gruppfinal i den sista omgången mellan Norrköping och Mjällby, matchen spelas i Norrköping och vinnaren i matchen kommer gå vidare till kvartsfinal. Skulle det sluta oavgjort går Peking vidare eftersom de har bättre målskillnad än Mjällby. Landskrona och Ängelholm får sikta in sig på att försöka vinna äran i grupp 5 och undvika fjärdeplatsen, det är ju dessutom ett skånederby som väntar på Landskrona IP.