Uppgifter: Förlängning nära för Jordon Ibe

Glädjebesked i Liverpool – Ibe ser ut att förlänga med klubben

Jordon Ibe har under den senaste tiden mer och mer sett ut att gå i Raheem Sterlings fotspår genom att vänta med en eventuell förlängning till sommaren. Men nu kommer uppgifter som gör gällande att supertalangen blir klubben trogen i dagarna som kommer.

Jordon Ibe är av många experter rankad som en framtida stjärna i det engelska landslaget. Därför har det varit en del oro på Anfield då Ibe de senaste veckorna har sagt att han vill vänta till sommaren med att förlänga sitt kontrakt med Liverpool, precis som fallet har varit för Raheem Sterling. Men supportrarna kan andas ut något då engelska medier uppger att Ibe i veckan kommer att signera ett nytt kontrakt.

Kommer att signera ett långtidskontrakt

Det är Daily Mirror som rapporterar den, för Liverpool-fansen, glädjande nyheten. Enligt tidningen så kommer 19-åringen att göra tvärtemot det som Raheem Sterling håller på med just nu och signera ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fem säsongerna. Många anser att Ibe har potentialen att bli ännu bättre än Sterling i positionerna på yttermittfältet.

Ibe skiljer sig än mer från Sterling på andra sätt. Han har nämligen ingen agent utan han litar på att hans mamma och pappa ska hjälpa honom med beslut likt dessa.

– Jag tror inte att jag behöver en agent, mina föräldrar kan göra ett lika bra jobb och de är de bästa människorna som jag kan ha runt mig, sade Ibe.

– Det enda jag bryr mig om är att få spela fotboll och om jag är tvungen att ta ett beslut gällande ett kontrakt eller något annat vid sidan av planen så går jag alltid till mina föräldrar för att få råd. Även om jag haft en agent så hade jag rådfrågat mina föräldrar, så jag ser ingen mening med att ha en agent egentligen. Min familj kommer alltid vara nummer ett för mig och jag litar på dom till 100 %.

Ibe kom till Liverpool 2012 från Wycombe och varit utlånad vid två tillfällen, både till Birmingham och Derby. Han inledde årets säsong i det sistnämnda laget men kom tillbaka till Liverpool efter årsskiftet och har fått en hel del speltid under Brendan Rodgers.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply