Uniteds anfallstrio fixade segern

Stoke inledde starkast mot Manchester United på Old Trafford under lördagseftermiddagen och man tog också ledningen efter elva minuters spel när Paul Scholes drog på sig en onödig frispark nära hörnflaggan ute till höger. Charlie Adam slog frisparken som Wayne Rooney nickade in i egen målbur och därmed var bortalaget i ledning.

United skulle dock som vanligt komma tillbaka och Wayne Rooney skulle också revanschera sig för självmålet genom att själv nicka in 1-1 på ett perfekt inlägg från anfallskollegan Robin van Persie efter 27 minuter. Precis innan halvtidsvilan kom också ledningsmålet för hemmalaget efter att van Persie själv förvaltat ett fin passning från Antonio Valencia och vinklat in 2-1 med vänsterfoten vid den bortre stolpen.

Tidigt i den andra halvleken utökade Danny Welbeck ledningen till 3-1 efter att Rooney bjudit på ett underbart inlägg från högerkanten och Welbeck störtdykt ner mot marken och lyckats få in bollen i nät. Michael Kightly gav bortalaget hopp med sitt reduceringsmål efter 59 minuter då han nästan helt på egen hand kontrade in 3-2 med lite hjälp av tursamma studsar.

Rooney skulle dock ganska snabbt efter detta avgöra matchen med sitt 4-2-mål efter en hörna där bollen lekte sitt eget liv för en stund innan den la sig tillrätta hos Rooney som rullade in matchens sjätte mål via fötterna på Asmir Begovic. Efter detta kunde United enkelt spela av matchen och vinna med 4-2.

Detta innebär att de fortfarande ligger på en andraplats i tabellen, fyra poäng efter Chelsea som bara tappat två poäng hittills. Ärkerivalerna Manchester City fick dock med sig en turlig seger mot West Bromwich och är därmed trea på samma poäng som United.