United vann gruppen efter seger

Manchester United kom till Old Trafford för tredje gången på en vecka efter två raka förluster mot Everton och Newcastle i ligaspelet. Klubben hade inte förlorat tre raka hemmamatcher sedan 1962 inför onsdagens Champions League-match mot Shakhtar Donetsk.

United var redan klara för slutspel innan avspark men vid förlust skulle de bli förbipasserade av Shakhtar. Ukrainarna var dock inte helt säkra på avancemang innan avspark eftersom Bayer Leverkusen skuggade endast en poäng bakom och mötte avsågade gruppjumbon Real Sociedad på bortaplan.

Gästerna inledde matchen bäst i Manchester och valde att sätta hög press på hemmalagets backlinje. Det stressade fram många dåliga beslut från United och det ledde så när fram till ett ledningsmål efter tolv minuter när Alex Teixeira sprang sig fri.

Brassen sköt med vänsterfoten och var oerhört nära att rulla in bollen vid den högra stolpen, men skottet smet precis utanför den samma. Shakhtar fortsatte att skapa fler chanser och satte de engelska mästarna i gungning.

Hemmalaget spelade upp sig i slutet av första halvlek och Ashley Young fick både en och två chanser att göra mål. Först försökte han lobba in bollen bakom Pyatov i målet, men då gick bollen precis utanför. Sedan fick engelsmannen ett friläge i straffområdet men vänsterfoten svek honom och skottet gick inte ens på mål. 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

I början av andra halvlek vaskade Shakhtar fram en hörna som det blev riktigt farligt på. Hörnan gick lågt och nådde mittbacken Rakitskyy inne i straffområdet, men hans avslut styrdes via United-ben i stolpen och ut till hörna.

Efter den chansen tog United över kontrollen på matchen och i den 67:e minuten kom även ledningsmålet. Phil Jones, innermittfältare för kvällen, höll sig framme när Shakhtar inte lyckades rensa undan en högerhörna. Engelsmannen slog till på halvvolley med ett distinkt avslut från elva meter och Pyatov stod utan chans.

United höll undan och vann med 1-0 vilket innebar att de vann gruppen på 14 poäng. Leverkusen besegrade Real Sociedad med 1-0 och tog därmed andraplatsen på tio poäng. Shakhtar stannade på åtta poäng och får inrikta sig på Europa League-spel.