United upp i serieledning efter seger mot Arsenal

Manchester United tog på den tidiga lördagseftermiddagen emot Arsenal hemma på Old Trafford. En speciell match på många vis, inte minst för Robin van Persie som i somras värvades till United i en omtalad övergång.

Och det var ingen annan än just van Persie som skulle ge Manchester United ledningen. Redan tre minuter in i matchen hade holländaren gett hemmalaget ledningen då han efter en fin boll från Wayne Rooney klippte till från straffområdet i Arsenal-målvakten Vito Mannones högra hörn. Manchester United var utan tvekan det bästa laget i den första halvleken, men lyckades trots en straff strax innan halvtid bara inneha en 1-0-ledning efter 45 minuter. Wayne Rooney missade straffen då han skjöt utanför Mannones högra stolpe.

Arsenal var bättre i andra halvlek, men det var fortfarande Manchester United som förde spelet och hade de vassaste målchanserna och i den 67:e minuten utökade Patrice Evra hemmalagets ledning då han efter en hörnvariant nickade in 2-0.

Efter en stämpling av Jack Wilshere strax efter 2-0-målet fick han se sitt andra gula kort och visades därmed ut. Arsenal fick då plötsligt ännu sämre förutsättningar till att komma tillbaka i matchen då man tvingades spela 10 man mot 11. Men trots det så var det Arsenal som skulle få det sista ordet i matchen då Santi Cazorla skickade in 2-1-reduceringen med matchens sista spark.

Manchester United går i och med segern upp i serieledning, en placering de kan tappa beroende på Chelseas och Manchester Citys resultat i eftermiddag mot Swansea respektive West Ham.