United segrade i toppmötet

Det var upplagt för ett riktigt toppmöte på Old Trafford när de regerande mästarna Manchester United skulle ta emot serieledarna Arsenal på söndagseftermiddagen. En match som slutade 1-0 till hemmalaget efter att Robin van Persies nickat in segermålet för Manchesterlaget.

Den första halvleken innehöll inte särskilt många målchanser, men en hel del närkamper och tuffa dueller där både Arsenals målvakt Wojciech Szczesny och Manchester Uniteds mittbacksjätte Nemanja Vidic blev liggandes i varsitt straffområde, där den senare dessutom fick avbryta matchen.

Men ett mål i halvleken skulle det bli och detta givetvis genom den förre Arsenalkaptenen Robin van Persie som efter knappa halvtimman nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet i det bortre krysset.

Ett Arsenal som i den andra halvleken stundtals dominerade bollinnehavet hade förtvivlat svårt att skapa målchanser och kom inte mycket närmare än ett farligt skott ifrån Mezut Özil i mitten av halvleken.

Några mer mål blev det alltså inte i en chansfattig historia och Manchester United tar nu upp kampen på Arsenal i ligatoppen.