Underhållande drabbning i tabelltoppen

Liverpool ställdes mot hemmastarka Manchester City, som bara tappat poäng mot Bayern München på Ethiad Stadium denna säsongen. Arsenal hade under eftermiddagen tagit tillbaka ledningen från Merseyside-klubben i Premier League genom en 3-1-seger mot West Ham.

Och det började bra för de rödklädda. Trion som bildade kvällens anfallsspets; Luis Suarez, Raheem Sterling och Philippe Coutinho, skapade flera farliga målchanser och det dröjde inte länge innan dessa gav utdelning. I den 24:e minuten skarv-chippade (finns det ens något som heter så?) Suarez fram bollen till Sterling som läckert fintade bort Joe Hart och serverade Coutunho, som inte gjorde några misstag. 

Men City började komma in i matchen och visade snart varför de har ett så starkt hemmafacit. På en hörna visade kapten Vincent Kompany vägen och nickade in kvitteringen. 

Precis innan pausvilan fick nyförvärvet Alvaro Negredo, som startade i stället för skadade Sergio Agüero, chansen och avslutade med en mycket lurig vänster yttersida. Trots att skottet inte såg mycket ut för världen kunde inte Liverpool-keepern Simon Mignolet styra bollen utanför kassen. I stället fick han se bollen retsamt studsa in i mål.  

Liverpool pressade i andra halvlek för en kvittering men kom inte närmare än Sterlings missade chans på öppet mål. City går i och med segern upp på andra plats med 38 inspelade poäng, en poäng mindre än ligaledande Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply