Darijo Srna skänker mandariner till barnen i Donetsk

Kroatiens landslagsman Darijo Srna lider med barnen i de krigsdrabbade områdena Budyonnovsk och Proletarsk i Donetsk, Ukraina. 32-åringen har valt att skänka 20 ton mandariner till barnen där han står för hela kostnaden inklusive transporten från sin hemstad Metkovic i Kroaten.

   “Under min barndom fick jag också stå ut med krig och svårigheter. Att hjälpa folk i nöd är en principsak” säger Srna till Shaktar Donetsk hemsida.

   Mandarinerna kommer att ges ut till över 23 000 grundskoleelever i Donetsk och Srna tänker redan på att göra samma sak igen i december “Det jag gör kommer från hjärtat. Donetsk har gett mig mycket, detta är min stad och här har jag växt som fotbollsspelare” säger kroaten.

“Jag saknar Donbass Arena. Jag läser nyheterna varje dag och efter varje match påminner jag mina lagkamrater att våra vinster är en present till folket i Donetsk-regionen och Shaktars fans som för tillfället går igenom svårigheter” berättade Srna.

 

Tillsammans med frukten kommer barnen att få ett foto på Srna med en autograf och ett meddelande om uppmuntring och hopp.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply