Ukraina besegrade svagt Norge

Det var Ukraina som började bäst på Estadio de la Cartuja i Sevilla mot Norge.  Redan efter 17 minuter slog det tillskriva bortalaget till med ett 0-1-mål genom vänsterbacken Mykola Morozyuk. Ett nickmål som kom efter en fin boll från landsmannen Roman Zozulya.

Ukraina var dock inte nöjda där och det skulle inte dröja länge förrän de pangat in ytterligare ett mål. Med tre minuter kvar av den första halvleken klev svenskbekantingen Andey Yarmolenko fram på pass av samme Roman Zozulya och prickade in matchens andra mål. Den första halvleken slutade 0-2.

Den andra halvleken var till en början en lugn sådan. Ett antal byten gjordes och nya spelare fick chansen att visa upp sina kvalitéer. Det skulle dock hetta till mot slutet av matchen och i den 84:e minuten där den ukrainska mittbacken Vitali Mandzyuk fick syna det röda kortet. Kort efter Mandzyks utvisning tilldelades Norge en ny fördel och nu en straff.

Tarik Elyounoussi klev fram och brände straffen, vilket gjorde att matchen till sist slutade 0-2. Vinst för Ukraina i kvällens tidiga vänskapsmatch.